Categories Kosa

NAJBOLJI NAČIN kako ćete se riješiti naelektrizirane kose je…

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Ako imate problem s naelektriziranom kosom, trik ovog poznatog frizera pomoći će vam da u trenu popravite frizuru, zaustavite elektricitet i izgledate savršeno.

Stare žene su govorile da je kosa ukras svake žene. Ali, u trenutku kad kosa zahvaljujući elektricitetu dobije “krila”, često će uspjeti pokvariti i najbolje raspoloženje.

Nunzio Saviano, poznati frizer iz New Yorka, ponudio je brzo i lako rješenje za ovaj problem.

“Ako ste vani i frizura vam ima vlastite ideje o tome kako bi trebala stajati, ukrotite elektricitet u samo minutu, dvije s vlažnim maramicama. Idealne su one koje u sebi imaju malo kokosovog ulja, ali mogu i obične. Bitno je da se s njima prijeđe donji dio kose koji se elektrizira i da se izbjegne tjeme kako kosa ne bi izgledala masna. Postoje i profesionalne vlažne maramice za kosu koje se mogu pronaći na Internetu”, objasnio je Saviano za Allure.

Tri trika kako unaprijed spriječiti elektricitet u kosi

Saviano je otkrio i par malih tajni kako potpuno spriječiti elektriziranje kosu:

  • Ako imate srednje ili jako gustu kosu, perite kosu kao i obično, ali kad stavite regenerator raspetljate kosu s četkom sa širokim zupcima. Nemojte u potpunosti isprati kosu, nego ostavite malo regeneratora na kosi koji će sprječavati vlagu iz zraka da se apsorbira na vlasima kose i podiže ju
  • Nemojte svakodnevno prati kosu – ako imate masnu kosu, perite ju svaki drugi dan, a ako imate suhu, onda dva puta tjedno. Koristite masniji šampon bez sulfata koji neće uništiti prirodna ulja na kosi. Iako niste oprali kosu, to ne znači da ne možete prije izlaska iz kuće uzeti malo regeneratora u ruke i prstima lagano proći kroz donji dio i vrhove kose, što će smanjiti elektricitet i zahvaljujući čemu
  • Nakon što ste bili u salonu, razmislite o kupnji nekog od profesionalnih preparata s kojima ćete produljiti tretman kose koji ste dobili i na taj način održati frizuru što je dulje moguće. Ako ne želite kupiti u salonu, na primjer šampon za kosu koji vam je ponuđen, u dućanu samo provjerite da šampon nema sulfata koji isušuju kosu.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu