Categories Vijesti o poznatima

CIJELI SVIJET PITA SE od čega će živjeti Princ Harry i Meghan Markle

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Meghan Markle i princ Harry 19. svibnja 2018. ući će u brak, a mnoge zanima kako će se nakon svadbe financirati s obzirom na to da ni on ni ona više ne rade.

Harry je naslijedio popriličnu svotu od majke, a plaću je pošteno zarađivao punih 10 godina. Zahvaljujući hit seriji, ni Meghan nije sirotica…

Portal američkog izdanja “Ellea” napravio je opširnu analizu i doznao kakvo je novčano stanje omiljenog budućeg bračnog para, o kojem novinari ne prestaju pisati.

Evo zbog čega bi život zgodne glumice i šarmantnog princa mogao biti iznimno lagodan:

Harryjeva vojna plaća

Harry je čak 10 godina zarađivao plaću u vojsci. Kao pilot helikoptera odradio je dvije ture u Afganistanu, a godišnje je zarađivao 45.000 dolara, odnosno 283.970 kuna, ili 23.666 kuna mjesečno. Je li nešto uspio uštedjeti, javnosti nije poznato.

Meghanina plaća

Za vrijeme snimanja popularne serije “Suits”, Meghan Markle zarađivala je 50.000 dolara po epizodi i kući odnosila 500.000 dolara godišnje (više od tri milijuna kuna). Snimila je sedam sezona, a uz to dobiva i novac svaki puta kada se u SAD-u prikaže neka epizoda.

Zarada od bloga i modne kolekcije

Meghan je ugasila svoj lifestyle blog prije zaruka, no novac koji je dobila od oglašivača i modne kolekcije koju je izbacila u suradnji s Reitmansom procjenjuje se na 80.000 dolara, odnosno 504.000 kuna, što nije zanemariva svota.

Nasljeđe princa Harryja

Princeza Diana u oporuci je sinovima ostavila sve što joj je ostalo nakon razvoda od princa Charlesa. Bogatstvo od 22,5 milijuna dolara odlučila je pošteno prepoloviti i pokloniti sinovima Williamu i Harryju. Kad je napunio 30, Harry je dobio svoj dio od 13,4 milijuna dolara, odnosno 84,5 milijuna kuna. Majka mu je ostavila i svoj zaručnički prsten koji je poklonio bratu, a sada ga nosi Kate Middleton.

Duchy of Cornwall

Skup povijesnih imanja Duchy of Cornwall, kojima danas upravlja princ Charles, 1337. godine osnovao je engleski kralj Edward III., sa svrhom da financijski podupiru kraljevske ličnosti. Harryjev otac Charles upravlja imanjima i investicijama, a zaradu, koja se procjenjuje na devet milijuna dolara, koristi u humanitarne svrhe i za financiranje kraljevske obitelji.

Porez, država i kraljica

Monarhiju financiraju građani Velike Britanije s nevjerojatnih 292 milijuna funti, što zvuči šokantno, no po glavi stanovnika to iznosi samo 65 penija, odnosno pet kuna godišnje. Kraljica Elizabeta II. ima dogovor s britanskom vladom kojoj prepušta sav prihod od lepeze imanja poznatijih pod nazivom Crown Estate, a vlada joj zauzvrat daje novac koji se troši na putovanja, za održavanje imanja, na plaće zaposlenika i za sve što je potrebno kako bi kraljevska obitelj živjela u svom prepoznatljivom, luksuznom stilu.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
WINDSOR, UNITED KINGDOM – DECEMBER: In this handout photo provided by Kensington Palace, Prince Harry and Meghan Markle pose for one of two official engagement photos at Frogmore House in December, 2017 in Windsor, United Kingdom. (Photo by Alexi Lubomirski via Getty Images)

IZVOR: GLORIA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu