Categories Inspiriramo vas

DOBRO SE ZAMISLITE! Bliži vam se 30., a što ste vi postigli do sada?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kad vas netko pita što sve želite napraviti (ili već jeste), doživjeti i učiniti do tridesete, što ćete im odgovoriti? Uvjereni smo da se na vašem popisu “što učiniti do 30.” nalaze stavke poput: udati se, postati majka, kupiti kuću ili stan, diplomirati, napredovati na poslu itd. BLA, BLA, BLA – mi ne mislimo na te stvari, jer to su, u pravilu, tipični odgovori!

Napuniti “velikih” 3-0 ne bi vam trebalo postavljati nikakva ograničenja niti nametnuti pravila u životu, ali ipak se pozdravljate s jednom značajnom erom u svom životu i bacate se u tridesete samopouzdaniji nego ikada dosad. Kao što bi svi trebali!

U nastavku donosimo 30 stvari koje bi svaka žena trebala učiniti do 30. Ako ste učinili barem 50 % stvari s naše liste, čestitamo. Woohoo! A za sve ostale djevojke koje su još u dvadesetima imamo savjet – inspirirajte se našom listom i živite život do maksimuma prije nego što uđete u novu životnu dekadu.

NAUČITE KAKO SE (JAKO DOBRO) NAŠMINKATI
Ako nosite make-up, naučite kako se pravilno našminkati s obzirom na vlastite mogućnosti i potrebe. Dvadesete su idealne godine za eksperimentiranje sa šminkom i učenje metodom pokušaja i pogreške.

NAUČITE STRANI JEZIK
Ako je putovanje svijetom na vašoj “bucket” listi, onda svakako uzmite u obzir učenje novog stranog jezika koji će vam pomoći na vašem putovanju iz snova. Želite živjeti u Parizu mjesec dana? Učenje francuskog će svakako pomoći!

ZAVOLITE I PRIHVATITE SVOJE TIJELO
Zavolite svaki centimetar vlastitog tijela. Volite svoje obline i volite svoje krive noge; volite svoje kovrče i volite svoju tanku kosu. Zapamtite: drugima ste onoliko lijepi koliko to sami mislite!

RAZMISLITE O TOME ŠTO MISLITE O MAJČINSTVU
Možda već imate djecu. Ali ako ne, do tridesete biste trebali odlučiti što mislite o majčinstvu. Čak i ako niste upoznali Gospodina Savršenog do sada.

NAUČITE KAKO NAPRAVITI SVOJ OMILJENI KOKTEL
I usavršite tu vještinu! Zaboravite na studentske dane i vino iz kartonske kutije…

POČASTITE SE FANCY DONJIM RUBLJEM
Možda želite uložiti u luksuzni ogrtač, a možda u seksi komplet donjeg rublja za posebne večeri. Podržavamo oboje!

POBIJEDITE JEDAN STRAH
Radite stvari koje vas uzbuđuju, koje vas plaše. Nema boljeg vremena za pobjeđivanje strahova i širenje krila od dvadesetih godina.

ČITAJTE IZ VLASTITOGA GUŠTA
A ne samo zato što vam je to zadatak u školi/na fakultetu/na poslu.

NAUČITE KAKO PRAVILNO POSTAVITI STOL
Kamo idu vilice, a kamo žlice; koje čaše su za crno, a koje za bijelo vino?

NAUČITE KAKO DEKORIRATI STOL
Ne govorimo o ne znam kakvim tehnikama ikebane, dovoljno je znati dekorirati nekoliko cvjetova u lijep središnji buket.

PRONAĐITE SVOJ OSOBNI STIL
Od mode do interijera, ostvarite svoj osobni stil. Trendovi dolaze i odlaze, ali pronaći pravog, prepoznatljivog sebe uistinu je neophodno.

NAUČITE KAKO OTVORITI BOCU PJENUŠCA
Nema ništa gore nego kad vam treba muškarac za otvaranje boce vina, pjenušca, tegle krastavaca…

RAZMIŠLJAJTE O BUDUĆNOSTI
Nadamo ste da do sada već znate čime se stvarno želite baviti u životu i da ste na dobrom putu ostvarenja istog.

PUTUJTE SAMI
Krenite u jednu avanturu u životu posve sami. Uživajte u tišini, miru, promatranju ljudi oko sebe, snalaženju na nepoznatom terenu i oslanjanju na sebe samog.

NAUČITE KAKO PRAVILNO HRANITI TIJELO
Nutricionizam je jako, jako bitan kao preventivna metoda. Naučite sve o pravilnoj prehrani: od konzumacije šećera, pa sve do nužnih količina proteina, zdravih masnoća, povrća i ugljikohidrata u svakom obroku.

UDOMITE NAPUŠTENU ŽIVOTINJU
Ili donirajte nekoj udruzi ako baš niste u mogućnosti imati životinju.

VEČERAJTE VANI SAMI
Uz solo putovanje, isprobajte sami sebe odvesti na nekoliko “spojeva”. Možda vam se čini neobično ili dosadno, ali mogli biste se iznenaditi koliko će vam biti OK samima.

BUDITE NESEBIČNI
Donesite jelo nekome potrebitom, volontirajte u lokalnom domu ili udruzi, odvojite malo vremena i novaca za one kojima je to potrebno. Napravite nesebično djelo i naučit ćete toliko toga o sebi!

STVORITE SI URED U VLASTITOM DOMU
Službeno ste odrasli kad imate ured u vlastitom domu. Bilo da radite od kuće ili ne, mjesto posvećeno obvezama odraslih, poput primjerice plaćanja računa ili kreiranja nečeg svog, nevjerojatno puno će vam značiti.

UPOZNAJTE SE S VINIMA
I kako se zovu i izgovaraju njihova imena! Naučite razliku između Pinot Noira i Malbeca.

STVORITE SOLIDNU FITNESS RUTINU
Možete jesti savršeno, ali ako ne vježbate redovito, ne očekujte trbušnjake. Pripremite tijelo za novu dekadu!

UPOZNAJTE SVOJU OSOBNOST
Jeste li introvert, ekstrovert ili kombinacija oboje? Važno je da se upoznate i osjećate dobro u svojoj koži. Na to trebate biti ponosni!

ŽIVITE SAMI
Naravno, na početku ćete imati cimera ili cimericu. Ali ima nešto jako važno u tom prijelaznom razdoblju između plaćanja stanarine i kupnje prvog doma, gdje ćete naučiti puno stvari o samostalnom životu.

OPREMITE KUHINJU
S osnovnim stvarima koje vam trebaju za pripremanje obroka za vas ili eventualan party koji ćete kad-tad organizirati za svoje prijatelje.

NAUČITE OSNOVE KUHANJA
Ne želimo zvučati pretenciozno, ali žena u kuhinji – pa ipak ima nešto jako privlačno u ženskoj snalažljivosti i kreativnosti u kuhinji. Pitajte bilo kojeg muškarca i reći će vam isto!

BUDITE SAM SVOJ MAJSTOR
Šivanje, mijenjanje žarulja, mijenjanje guma na autu. Osnove! I sa svime ćete se susretati kroz život.

IMAJTE KONTROLU NAD SVOJIM FINANCIJAMA
Možda još uvijek otplaćujete kredit za auto ili imate studentski dug, ali važno je da se znate snalaziti u vlastitim financijama. Imajte strukturirani budžet i pratite ga!

BUDITE KRALJICA ODGOVORNOSTI
Vodite računa o važnim datumima u životu. Čestitajte rođendane svojim prijateljima na vrijeme, pratite deadline za predaju važnog projekta na poslu, dolazite na sastanke na vrijeme. Moć organizacije i odgovornosti je nevjerojatna.

BRINITE SE O SVOJOJ KOŽI I KOSI
Želite lijepo starjeti, zar ne? Naučite se brinuti o koži i kosi, jer će vam se to itekako vratiti u tridesetima.

POJEDNOSTAVITE
Odlučite što vam je u životu važno, a čega se trebate riješiti. Živjeti život je puno jednostavnije i ljepše kada se okružite s ljudima i stvarima koje volite, koje trebate i koje vas inspiriraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu