Categories Vodič do zdravlja

Veliki stres na poslu može biti okidač za depresiju

Prema procjenama Europske unije, gotovo devet od 10 slučajeva depresije pojavljuje se kod radne populacije.

Istraživanje organizacije Depresssion Alliance pokazalo je da se jedna od tri osobe u Velikoj Britaniji na poslu bori s depresijom i stresom. Izvršni direktor organizacije, Emer O’Nil rekao je da je depresija najveći izazov mentalnom zdravlju među zaposlenima, te da može dovesti do samoće i izolacije na radnome mjestu.

Depresija na poslu uništava živote, pokazuju rezultati novog istraživanja. S tim u vezi, velike kompanije planiraju pokrenuti inicijativu i uhvatiti se u koštac s problemom kako bi pomogli svojim zaposlenima.

Poslodavci bi trebali znati kako među svojim radnicima mogu uočiti simptome poput neodlučnosti, zaboravljivosti i manjka koncentracije jer oni ukazuju na depresiju. Smjernice podrazumijevaju intervencije koje vrhunske kompanije već koriste, poput kućnog savjetovanja, fitness programa i revizija stresa kako bi se identificirali visokorizični radnici.

Mnoge tvrtke nisu propisno opremljene za brigu o zaposlenima koji pate od depresije, a pružanje podrške takvim radnicima je jako važno.

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu