Categories Tajne psihe

POPRAVITI RASPOLOŽENJE možete na najbolji “prirodni” način

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Budite se umorni, loše volje i bez imalo energije? Ništa čudno, naši su životi sve zauzetiji i stresniji, što može ostaviti posljedice na mentalno i fizičko zdravlje… Stoga, evo nekoliko savjeta za popravljanje raspoloženja nutricionistice Jessice Sepel.

Kada je riječ o prehrani, Jessica savjetuje izbjegavanje kave, gaziranih i energetskih napitaka, a ako baš ne možete bez kave, savjetuje da popijete samo jednu šalicu, i to ujutro prije 10 sati.

Jesica savjetuje da izbjegavate obrađenu i gotovu hranu jer je to “kao upala u tijelu”. Preporučuje i da ne koristite umjetne zaslađivače jer su “povezani s lošim raspoloženjem”, a njezin je savjet i da potpuno izbacite rafinirani šećer iz upotrebe i okrenete se šećeru iz voća.

Još neke taktike koje preporučuje za bolje raspoloženje i više energije je da u svakom obroku povećate unos proteina, dobrih masti i složenih ugljikohidrata. Smanjite unos alkohola i pijte više vode.

Kada je riječ o životnom stilu, Sepel savjetuje da redovito vježbate jer je to prirodni način za poboljšanje raspoloženja, da se pametno organizirate i spavate sedam, osam sati tijekom noći.

Također preporučuje da povećate unos vitamina B, da svakodnevno provodite barem 15 minuta na suncu te da svakog jutra uzmete dva ili tri grama ribljeg ulja.

Za kraj, smijte se što više – znanstveno je dokazano da više smijeha znači i bolje raspoloženje.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu