Categories Noviteti

OVO SU BOLESTI koje postaju sve gore i gore s godinama

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Bolesti lakše podnosimo u mladim godinama, to nije nikakva tajna, no, kako starimo, sitni problemi postaju sve veći, a čine se gorima nego ikada.

Dakle, evo par problema koje ste ponekad ignorirali, no sada je vrijeme da na njih obratite pozornost.  

Bolesti kostiju – prirodan proces starenja uključuje i starenje kostiju. Gube minerale te postaju krhkije i tanje. Čak 10 posto Amerikanaca starijih od 50 godina pati od osteoporoze, što uzrokuje lakše pucanje kostiju pri padu.

Gripa – imunološki sustav s godinama slabi, zbog čega se osobe starije od 65 godina teško liječe od “obične” gripe koje bi se nekada u hodu riješili. Gripa može vrlo brzo dovesti do upale pluća koja se od 70 do 90 posto manifestira kod osoba između 50 i 70 godina, a često rezultira i smrću.

Promjene raspoloženja  – životne promjene, česta upotreba lijekova i smanjena tjelesna aktivnost mogu utjecati na redovite promjene raspoloženja. Naizgled nepovezane bolesti, kao nedostatak vitamina ili hipotireoza, mogu također biti neki od uzročnika.

Žgaravica – učestale žgaravice mogu s godinama uzrokovati stanjivanje tkiva jednjaka koji je povezan s grlom. S vremenom može doći do bakterijskih infekcija, stoga zdravija prehrana, ne konzumiranje hrane kasno uveče i vježba mogu smanjiti probleme žgaravice.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu