Categories Trudnoća & porod

EVO KAKO ĆETE ljeti lakše podnijeti trudnoću

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Budućim majkama može biti iznimno vruće samo po sebi. što zbog pojačane cirkulacije koja automatski povećava tjelesnu temperaturu, a da ne spominjemo višak kilograma koji dolazi s trudnoćom. Spojite sve to s visokim temperaturama i toplotnim udarima koji nas prate u srpnju i kolovozu i biti će vam jasno kroz što trudnice prolaze.

 

Ipak, nije sve tako crno i postoje jednostavni i pristupačni načini na koji se drugo stanje u ljetnim mjesecima može proći bez pretjeranog znojenja.

Smanjite unos natrija

Čini se vrlo očito, ali smanjenje unosa soli će spriječiti oticanje kojem su trudnice sklone. Nemojte ga potpuno eliminirati jer sadrži jod, koji je iznimno bitan za zdravlje djeteta.

Uklonite prstenje

Prsti su jedno od prvih mjesta koja počinju oticati za vrijeme trudnoće, a toplina ne pomaže.  Čim primijetite prve znakove oticanja, skinite prstenje kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

Idite na plivanje

 

Bazen ili more, plivanje je odlična tjelovježba koja će vas istovremeno osvježiti, ali i priuštiti osjećaj bestežinskog stanja.

Vlažni oblozi

Postavljanje hladnog, vlažnog obloga na područje vrata ili na čelo pomaže u smanjenju tjelesne temperature i smanjenju znojenja.

Otiđite u kino ili shopping centar

Boravak u klimatiziranom domu može postati dosadan i pomalo frustrirajuć, pa je ovo idealna prilika za posjet kinu ili shopping centru u blizini. Oboje su ispunjeni hladnim zrakom, a dobar film i malo kupovine robice za dijete će vas oraspoložiti.

Puno tekućine

Svi znamo da trebamo piti minimalno osam čaša vode dnevno, ali pijuckajući sok od naranče, mlijeko i sportske napitke pomoći će u nadoknaditi elektrolita koje ste izgubili znojenjem na ljetnom suncu.

Prozračna odjeća

 

Neka se vaša garderoba sastoji od svijetle, lagane i odjeće izrađene od prozračnih tkanina poput pamuka i lana. Koža će tako nesmetano disati, a i spriječit ćete nastanke toplinskog osipa koji se može razviti ispod grudi i na trbuhu.

Koristite veće zaštitne faktore

Čak i ako se obično držite zaštitnog sredstva sa SPF 15, razmislite o upotrebi većih brojeva tijekom trudnoće. Sunce može povećati proizvodnju melanina, stoga zaštitite svoju kožu.

Nosite odgovarajuću obuću

Ljeto može izgledati kao savršena prilika da pokažete sjaj svojih novi sandala ili japanki, ali udobna obuća – možda pola broja veća od vaše normalne veličine – pomoći će vašem rastućem trbuhu i zadržati natečene noge od urezivanja.

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu