Categories Vjenčanje

OTKRIVENE SU najbolje godine za ulazak u brak

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Pri ulasku u brak, obično se nadamo da će on trajati onako kako bi i trebao, do kraja života.  Prema statistikama stručnjaka na američkom sveučilištu Utah, koji prate trendove u razvodima, zaključilo se da među ljudima koji se vjenčaju između svoje 28. i 32. godine postoji manja stopa razvoda.

Sociolog Nick Wolfinger predvodio je analizu podataka od 2006. do 2010. i od 2011. do 2013., tijekom koje je otkrio najuspješnije brakove imaju oni koji imaju minimalno 28 i maksimalno 32 godine u trenutku kada izreknu sudbonosno „da”.

Dosad se vjerovalo da su razvodi rjeđi kod ljudi koji su u brak stupali u kasnijoj životnoj dobi, no izgleda da najnoviji podaci ukazuju na to da je stanje drukčije. Naime, najviše brakova koji završe razvodom traju oko pet godina, a nakon tog se vremena razvode ponajviše parovi koji su se vjenčali kao tinejdžeri ili u ranim dvadesetima i oni koji su pred oltar stali nakon 45.

Prema istim analizama, vjenčati se s 46 godina, znači povećati si šansu za razvod za 5 % više nego da smo „da” rekli s 45. Vjenčati se s 47, te šanse povećava na 10 % i tako dalje.

Ovi podaci ostaju nepromjenjivi bez obzira na spol, dob, obiteljsku pozadinu, razinu edukacije, religijsku opredjeljenost, i seksualnu prošlost, isto kao i na veličinu grada u kojoj parovi žive.

Dakako, postoji i studija čiji podaci se ne slažu s ovima. Nju je proveo Phillip Cohen, na sveučilištu u Marylandu, prilikom čega je zaključeno da su kod žena najbolje godine za ulazak u brak između 45 i 49.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu