Categories Seks

OSOBE KOJE PUŠE MARIHUANU imaju češći i bolji seks od osoba koje je ne konzumiraju

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Slikovni rezultat za sex gif

“Drugim riječima, korisnici marihuane imali su češće spolne odnose za 20 posto u odnosu na one koji nisu pušili opojnu drogu”, rekao je jedan od autora studije, dr. Michael Eisenberg

Gdje ima dima, ima i vatre, kažu američki znanstvenici koji su ustanovili da osobe koje povremeno puše marihuanu imaju 20 posto češće spolne odnose od onih koji ne konzumiraju ovu opojnu drogu.

Znanstvenici s američkog Stanforda ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti spolnih odnosa te su rezultate objavili prije par dana u stručnome časopisu “Journal of Sexual Medicine”.

Do spomenutog su zaključka došli proučivši podatke koje su između 2002. i 2015. od 50.000 Amerikanaca u dobi od 25 do 45 godina prikupili njihovi kolege iz državnih Centara za kontrolu bolesti i njihovu prevenciju.

Ispitanici koji su sudjelovali u anketi morali su odgovoriti na pitanje koliko su puta u posljednja četiri tjedna imali heteroseksualne spolne odnose i koliko su često u posljednjih 12 mjeseci pušili marihuanu, kako stoji u priopćenju znanstvenika sa Stanforda.

Žene koje su svakodnevno pušile marihuanu imale su spolni odnos prosječno 7,1 put u četverotjednom razdoblju, u odnosu na 6 puta, koliko su odnos imale ispitanice koje nisu konzumirale ovu opojnu drogu.

Kod muškaraca je taj odnos iznosio 6,9 puta u odnosu na 5,6 puta kod onih koji nisu pušili marihuanu.

“Drugim riječima, korisnici marihuane imali su češće spolne odnose za 20 posto u odnosu na one koji nisu pušili opojnu drogu”, rekao je jedan od autora studije, dr. Michael Eisenberg, profesor urologije na Stanfordu.

Otkrio je i da se dosad vjerovalo kako parovi najčešće puše “travu” nakon spolnog odnosa, no njihova je anketa pokazala da je upravo suprotno bez obzira na to o “kojoj je dobnoj skupini riječ, neovisno o rasi, stupnju obrazovanja, o prihodu, vjeri, zdravstvenom i bračnom statusu.”

U 29 američkih država i okrugu Columbia, marihuana je legalna bez obzira na to je li riječ o zdravstvenoj ili rekreacijskoj svrsi.

Po istraživanju koje je proveo i ovaj tjedan objavio Gallup, rekordan broj američkih državljana, čak 64 posto vjeruje da bi se konzumacija marihuane trebala ozakoniti.

Eisenberg je upozorio da se studija ne bi smjela pogrešno protumačiti. “Ne znači da ćete, ako budete češće pušili marihuanu, imati češće spolne odnose”, upozorio je.

Slikovni rezultat za sex gif

IZVOR: NOVILIST.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu