Categories Stvarni život

NAJVEĆI MITOVI o razlozima ženskih nevjera

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Postoji puno klišeja o nevjeri. Često se vjeruje da će muškarci prevariti partnericu ako nisu zadovoljni seksualnim životom u vezi, a žena će zastraniti ako nije zadovoljna emocionalnim odnosom između sebe i partnera.

No sociologinja na Državnom sveučilištu u Missouriju, Alicia Walker, svojim nas je istraživanjem potaknula da se zapitamo vrijedi li taj slučaj u svakoj prilici.

Walker je intervjuirala 46 žena koristeći web-stranicu Ashley Madison, za osobe koje su u braku ili u vezi i usput traže “diskretne susrete” s drugom osobom.

Walker je postavila nekoliko pretpostavki o mogućim rezultatima koji su se bazirali na uobičajenim razgovorima o nevjeri. Saznala je da takvi razgovori sadrže malo istine, a neki od najčešćih mitova o ženskoj nevjeri su sljedeći:

MIT 1: Žene varaju jer traže izlaz iz braka
Gotovo svaka žena s kojom je Walker razgovarala tvrdila je da voli svog supruga i želi ostati u braku. Varale su jer od supruga nisu dobile ono što su trebale. Nisu tražile izlaz iz braka, muževu pažnju ili osvetu, nego nekoga tko će ispuniti njihove seksualne potrebe.

MIT 2: Nevjera je impulzivna odluka
Žene su pragmatične i logične u svojim odlukama o tome hoće li prevariti i s kime. To je odluka koju ne donose olako, a mnoge od njih iskušale su terapiju za parove za koju partneri nisu pokazali zainteresiranost.

MIT 3: Žene varaju jer su se zaljubile u drugu osobu
Od 46 žena, samo su dvije ljubav prema novnoj osobi navele kao razlog. Većina njih na spomenutoj je stranici tražila isključivo partnere za koje se nisu bojale da će se zaljubiti. Željele su pronaći seksualno kompatibilnu osobu, no nekoga tko ne traži emocionalnu povezanost.

MIT 4: Žene će prevariti samo s jednim muškarcem
Većina ispitanih žena prevarilo je partnera s više osoba jer nisu smatrale da će samo jedan ljubavnik moći ispuniti njihove potrebe. Već su jednom povjerovale da će jedan muškarac zadovoljiti sve njihove seksualne želje do kraja života, i prevarile su se. Nisu željele ponoviti tu pogrešku.

MIT 5: Tko prevari, uvijek će biti otkriven
Walker priznaje da je razgovor s tim ženama promijenio njezin način razmišljanja o vjernosti. Naravno da nikome nije ugodno saznati da je prevaren, no ako osoba nikada ne sazna, hoće li je to povrijediti? Ispitane žene poduzimale su raznorazne mjere kojima bi spriječile da za njihovu prevaru itko sazna, s namjerom da sačuvaju brak i poštede patnje ljude koje vole.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu