Categories Novosti

VOLE LI ŽENE ZBILJA više tetovirane muškarce?

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

U doba prije industrijalizacije tetovaže i piercing smatrani su prilično opasnim zahvatima. Naime, u ono vrijeme nije postojala tehnologija koja nam danas omogućava gotovo pa sigurno tetoviranje te je vrlo često bio slučaj da bi se osoba nakon tetoviranja oboljela, a sve zbog infekcije jer se tetoviranje radilo u ne baš higijenskim uvjetima.

Stoga su se nekad osobe koje su bile tetovirane smatrale jačima, otpornijima i naposljetku snažnijima upravo zbog toga što su ili preboljeli sve te infekcije, a u doba kad nije bilo toliko lijekova to je bio životni uspjeh, ili pak su bili toliko fizički snažni da im imunološki sustav uopće nije dozvolio da dođe do ikakve infekcije.

Danas je, pak, sve to znatno drukčije. Uvjeti su daleko prihvatljiviji modernom društvu, a do infekcija gotovo pa ni ne dolazi. No, neke stečene evolucijske navike su ostale.

Istraživanje je dalo zanimljive rezultate – kod ženskih ispitanika prevladavao je odgovor da su tetovirani muškarci izgledali zdravije, što pak samo potvrđuje gornju teoriju biologa. Doduše, zbog tetovaža muškarci im nisu bili privlačniji.

Također smatraju da su tetovirani muškarci lošiji partneri i roditelji od muškaraca bez tetovaža. Oboje, i muškarci i žene, pak, složili su se da tetovirani muškarci izgledaju muževnije, dominantnije i agresivnije.

A post shared by Viktor Drago (@viktordrago) on

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu