Categories Njega

OVO JE GLAVNI RAZLOG zbog čega žene depiliraju bikini zonu

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji ispitivali su 3.316 žena između 18 i 65 godina, a rezultati su pokazali da 80 posto njih depilira bikini zonu. Najviše žena, njih 60 posto, odgovorilo je da depilira bikini zonu zbog higijene.

Za 46 posto žena depilacija bikinija je dio rutine, a 32 posto reklo je da se jednostavno osjećaju bolje kada uklone dlačice s bikini zone. Kao jedan od faktora zbog čega žene depiliraju bikini zonu jesu preferencije partnera. Ispostavilo se da 55 posto njih to radi zbog seksa, 45 posto zbog ljetovanja, a 40 posto prije odlaska ginekologu.

Studija je dala i neke zanimljive demografske podatke kada je riječ o navici žena da se depiliraju. Ispostavilo se da depilacija ima manje veze sa seksualnom aktivnošću, a više s godinama, rasom i stupnjem obrazovanja. Doznajte i što intimna frizura govori o vama.

Rezultati istraživanja pokazali su da mlađe žene više paze na depiliranje bikini zone te da se pripadnice bijele rase češće depiliraju od žena drugih rasa. Znanstvenici su to otkriće pripisali kulturološkim normama i tome koliko kultura društva utječe na ženine stavove o depilaciji, odnosno je li depilacija potrebna ili nije.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu