Categories Zanimljivosti

VJERUJETE LI DA “MRAČNE SILE” imaju nekakve veze s cipelama koje nosite?

Obuća čuva naša stopala od topline, hladnoće i neravnih terena, a po vjerovanjima naših predaka štiti i našu dušu od dodira s “donjim” svijetom.

Na cipele su se tako počeli stavljati drveni pa gumeni potplati, a pretpostavlja se da je upravo to razlog zašto je nastala potreba žena da nose štikle ili cipele s platformom – one su ih udaljavale od sotonskih utjecaja, tvrde narodna vjerovanja.

S druge strane, psihologija tvrdi kako svaku ženu potpetice čine samouvjerenijom.

Iz tih razloga vjeruje se i kako cipele uvijek moraju stajati na podu, kako se djeci dok ne prohodaju niti ne trebaju kupovati cipele te da hodanje samo s jednom cipelom znači nesreću.

Nadalje, vjeruje se i kako bi se nove cipele trebale isprobati uvijek navečer.jer su nam noge tada natečene od hodanja i stajanja, no kupovati i plaćati bi se trebale samo po danu kada mračne sile spavaju i ne znaju da imamo novi način obrane od njih.

Obuću ne treba niti posuđivati jer time posuđujemo i svoju zaštitu od demona, ali i svoju sreću, a kada nosimo tuđe cipele, preuzimamo i tuđu sudbinu, a samim time i nesreću.

Ako su vam se vezice same zapetljale, one ukazuju na neočekivani rasplet problema, a kada vam pukne potplata, vrijeme je da se zabrinete.jer je vaš zaštitni sloj od tamnih sila popustio pa se tako možete ureći. A ako vam se vezice same razvežu, to bi mogao biti znak iznenadnog gubitka.

Kada vas dijete sljedeći put zamoli da mu zavežete vezice, to ne smijete odbiti jer je to znak sreće, a ako svoju mačku nađete kako spava u vašim cipelama, stiže vam velika sreća. Ako imate psa, a on vam pojede cipelu, očekujte opasnost na svom putu.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu