Categories Zanimljivosti

NAJPOZNATIJI MITOVI koje vežemo uz jesen

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Jesen je stigla te unatoč vremenu možemo reći da je ljeto službeno završilo. Dani postaju kraći, temperature se polako spuštaju i trebat će nam sve toplija odjeća.

Jaje – “Na dan jesenskog ekvinocija jaje može stajati ravno bez da ga držite i to zbog sile gravitacije”, još je jedan mit u nizu. No, to nema veze s datumom. Ako imate dovoljno strpljenja i vremena, to možete učiniti svaki dan

Raspoloženje – teorija da su ljudi bolje raspoloženi na današnji dan također ne drži vodu. Oni kojima je dosta ljetnih vrućina sigurno će slaviti dolazak hladnijih dana, no oni koju su jednostavno bezvoljni, bit će bezvoljni bez obzira na ekvinocij.

Ravnodnevnica – iako je uvriježeno mišljenje kako dan i noć za vrijeme jesenskog ekvinocija traju jednako, to baš i nije tako. Svake godine astrolozi izračunaju sitnu razliku u njihovom trajanju, a ove godine će dan trajati šest minuta i 16 sekundi dulje od noći

Sjena – mit govori o tome kako ljudska sjena nestaje točno u podne na dan ekvinocija te da ju je nemoguće tada vidjeti. Tu će pojavu iskusiti samo oni koji će u to vrijeme stajati na crti ekvatora.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu