Categories KNJIGE

Volite li književne klubove, mogao bi vas razveseliti ovaj virtualni koji je upravo pokrenula Kaia Gerber

Mnogi će se složiti s konstatacijom kako nema bolje tablete za smirenje od knjige. Naravno, pod pretpostavkom da je riječ o uobičajenoj, blagoj tjeskobi koja nas s vremena na vrijeme sve “poklopi”. 

U situaciji u kojoj se trenutačno nalazi cijeli svijet, slobodno možemo reći kako su sretnici oni koji imaju krov nad glavom, hranu na stolu i svoje bližnje uz sebe. Malo nam sad za sreću treba, i svima je jasno da trebamo biti zahvalni upravo na ovim malim-velikim životnim trenucima. Jedna od pozitivnih strana u svemu ovome jest ta da sada doista imamo više vremena za čitanje knjiga. Vjerujemo da ste i vi, baš kao i mi, gomilali knjige koje jednom morate pročitati do te mjere da hrpa sada opasno nalikuje piramidi koja bi se mogla urušiti. A ako ste pak istinski ljubitelj čitanja, vjerujemo i da vam nisu strani književni klubovi.

U posljednje se vrijeme književni klubovi populariziraju, a sada se pak počinju organizirati online. Jedan od posljednjih pokrenula je mlada Kaia Gerber, poznata manekenka koja je svoju ljubav prema knjigama odlučila podijeliti sa svima. Kaia će tako putem Instagrama organizirati live u kojem će razgovarati o knjizi koju je pročitala, a društvo će joj praviti i pisci, prijatelji te razni gosti. Prva knjiga o kojoj će Kaia pričati je “Normal People” Sally Rooney, koju možete pronaći u online knjižari nakladničke kuće Znanje. Prvi virtualni književni klub planiran je za petak u podne (PT), odnosno u 21 sat prema lokalnom vremenu. Bilo da samo želite konzumirati malo drukčiji sadržaj na društvenim mrežama ili obožavate sve vezano za knjige, nemojte propustiti ovo lijepo druženje. 

View this post on Instagram

i know we are all feeling isolated right now, so I was trying to think of easy ways we can stay connected (beyond just scrolling) and decided i’m gonna start a book club. i read a lot on my own, but would love to be able to talk to you guys about it… so every week i’m gonna post a book to my stories and the following week i’ll jump on live (sometimes with a friend, writer, guest etc.) so we can all talk about the book that week! ♥️ i want to start with a new favorite I’m actually rereading right now: Normal People by Sally Rooney. download it, borrow it, order it if you can! let’s all meet here and talk next week 4/3 at 12pm PST

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Foto: Joel Muniz / Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu