Categories Glazba

SEVERINA U NOVOM SPOTU ZA PJESMU “DALEKO TI KUĆA” OŠIŠALA KOSU! Spot na simboličan način prikazuje životne promjene. Prvo tuga, a zatim rezanje kose, do slobode na kraju

Severinin album “Halo”, objavljen u veljači, opravdao je titulu ”najiščekivanijeg albuma u regiji”. Naime, na digitalnim platformama Deezer i Spotify već mjesec dana je najslušaniji album u cijeloj regiji, dok na YouTubeu također bilježi izvrsne rezultate. Nove pjesme preslušane su više od 220 milijuna puta, što je sjajan pokazatelj koliko publika uživa u onome što Severina u posljednje vrijeme radi. Stoga će ih zasigurno razveseliti vijest da će u ponedjeljak 15. 4. 2019., točno u podne, na Severininom YouTube kanalu i Facebook stranici premijerno moći vidjeti videospot za pjesmu “Daleko ti kuća”.

Spot, koji je sniman prije tri tjedna u Zagrebu, kao i uvijek u Severininom slučaju, obiluje metaforičkim značenjima. Ovog puta na simboličan način prikazuje životne promjene. Prvo tuga, a zatim rezanje kose do slobode na kraju. Severina simbolično, reže kosu, jer svaka žena koja teži promjeni prvo promijeni frizuru. S novom frizurom u novo poglavlje života. Spot, čiju ekranizaciju potpisuje Ljubba Stefanović, rađen je po tematici teksta kojeg, uz glazbu, potpisuje Jala Brat, dok je direktor fotografije Igor Lazić – dobitnik mnogih nagrada na filmskim festivalima.

Kad radim za Severinu, inspiraciju nalazim u njoj samoj i u svemu što ona može, a može sve. Ideja za “Daleko ti kuća” rodila se u jednom našem razgovoru kada smo pričali o otuđenosti. Onda je predložila da to pretočimo u spot. Slike su se krenule redati i nastao je scenarij. Ovo je spot koji sam najmanje režirao. Samo bih postavio emociju i ona bi to izvela. I više od toga. Nitko se ne daje u kadru više od nje. Severina je u ovom poslu zasebna galaksija“, izjavio je Ljubba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu