Categories Glazba

Nađete li se na Hvaru, obavezno posjetite ovu gastronomsku oazu s ponudom vlastitih vina i lokalnih namirnica

Smješten u gradu Hvaru, na istoimenom otoku, restoran Hanibal je svoja vrata otvorio još davne 1977. godine, postavši jedna od poznatijih gastro adresa na Jadranu. Ime je dobio po slavnom hrvatskom pjesniku Hanibalu Luciću rođenom u Hvaru, a na radost gurmana, te nakon što je nekoliko godina proveo zatvoren, “Hanibal” je prošle godine ponovno otvorio svoja vrata.

Osim imenom, restoran se ponosi i svojim interijerom, za koji je zaslužan Dinko Kovačić, naš poznati arhitekt, nagrađen upravo za ovo svoje ostvarenje. Vibrantni interijer koji privlači svojom obiteljskom, no ujedno i decentnom atmosferom, uz mnoštvo romantičnih kutaka stvara idealnu atmosferu za okupljanje gostiju iz cijele Hrvatske i svijeta, što ga je učinilo jednim od najprepoznatljivijih restorana u Dalmaciji.

Nakon što ga je preuzeo iskusni novi vlasnik, Anthony Jurica, čiji su restorani i oni na Lastovu, August Insula i Fumari, Hanibal je uz pomoć dizajnerice Adrijane Blažine osvježen i dotjeran, no ipak je zadržao svoje karizmatično staro ruho. Vjerujući da je lokalno proizvedena hrana budućnost domaće gastronomske ponude, u “Hanibalu” su se posvetili izradi menija koji obiluje domaćim povrćem uzgojenim u vlastitim povrtnjacima, većinom onima upravo s Lastova. Tjesteninu koju poslužuju u “Hanibalu” izrađuju sami po talijanskoj recepturi, kao i tijesta za pizze koje se peku u Napoli peći na drva, dok sastojci koji su potrebni za savršen, „kao iz Italije“ okus ovih jela, dolaze iz Napulja i Verone. Ponuda je obogaćena i burgerima za koje se koriste peciva i meso koje je obrađeno i pripremljeno pod budnim okom vrsnih chefova u Hanibalu.

Vinska karta ovoga maloga gastronomskog raja smještenog tik do hvarske katedrale zamišljena je kao balans između internacionalnih i lokalnih, a zatim i regionalnih i nacionalnih vina. Ipak, u želji da svojim gostima približe raskošne okuse vina karakterističnih za ovo podneblje, prevladavaju vina s Hvara i Lastova, gdje se i nalaze vlastiti vinogradi. Nađete li se ovog ljeta na Hvaru, definitivno svratite u “Hanibal”.

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu