Categories Događanja

TEREZA KESOVIJA najavila koncert koji se ne propušta!

Danas je u Velvetu održano druženje kojim je najavljen koncert “To sam ja”, koji će obilježiti 60 godina glazbene karijere Tereze Kesovije.

U Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski 19. 2. 2018. godine Tereza Kesovija obilježit će na najljepši način jednim koncertnim spektaklom 60 godina briljantne glazbene karijere. Koncert pod nazivom “To sam ja” pod producentskom palicom Paule i Đela jr. Jusića, a u organizaciji Udruge “Trubadur”, objedinit  će sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme koje su obilježile ovu divu, s kojima je ona promovirala hrvatsku glazbu u cijelom svijetu.

Prije točno 60 godina, sad već daleke 1958. godine, Tereza je kao mlada talentirana djevojka doselila u Zagreb upisavši Glazbenu akademiju. Od tada do danas ljubav izmedju Tereze i Zagreba traje. Njezin glazbeni put bio je vrlo dinamičan, a njezin glas osvajao je kako domaću, tako i inozemnu scenu. I kad čovjek pomisli da se o Terezi sve zna, ova umjetnica nas redovito iznenadi nečim novim, drukčijim. A opet toliko nalik njoj i njezinom izričaju.

Tereza često zna reći da je scena i glazba njezin život i njena najveća radost. Publika to prepoznaje i zato joj je njezina publika vjerna od prvog dana. Vole je slušati ljudi kako starije, tako i mlađe generacije. Njezina vrhunska i neponovljiva interpretacija je nešto što plijeni, nešto što će zadiviti svakoga kad sluša njene izvedbe. Ona je jednostavno pjevač kojem se vjeruje. Iz njezine interpretacije, osim sjajnog i kvalitetnog vokala, pršti emocija i nezaustavljiva energija. U njezinoj interpretaciji na bilo kojem jeziku svijeta prepoznaje se i radost, i tuga, optimizam i nepresušna energija.

Mnoge pjesme napisane za Terezu od strane najeminentnijih glazbenika i pjesnika danas su evergreeni. Spoj sjajnih autora i Terezinih interpretacija, stvorio je impozantnu brojku velikih hitova koji će se još dugo pamtiti i pjevati.

A pjevat će se 19. 2. 2018. i u Lisinskom. Pjevat će s Terezom cijela dvorana bezvremenske hitove ove velike umjetnice. Bit će to jedan vremeplov svega onoga što je obilježilo Terezinu glazbenu karijeru. A toga doista ima jako puno. I naravno da neće stati sve u dvosatni koncertni spektakl. Zapravo  bi i cijeli jedan dan od 24 sata bio premalo da obuhvati sve. Zato će se pomno biranim repertoarom prirediti u Lisinskom prava glazbena poslastica za sve štovatelje Tereze i njezinog glazbenog opusa. Prisjetit ćemo se njezinih prvih velikih hitova, pjesama koje su danas nezaobilazne glazbene teme. Ne smijemo izostaviti ni Terezin glazbeni opus na francuskom jeziku, suradnju s velikim francuskim glazbenim imenima.

Bit će to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav jedna ovakva umjetnica zaslužuje. A zaslužuje ga i njena publika. Uostalom, jubilej od 60 godina neprekidnog rada,  više od 1.000 snimljenih pjesama, više od 50 objavljenih  albuma, inozemna karijera, glas koji osvaja punih 60 godina istim žarom na sceni, to je ona posebna vrsta umjetnika koja je velikim slovima upisana na glazbenom estradnom nebu.

Terezin bogati glazbeni izričaj, nepresušna energija, ali i svesrdno odazivanje na humanitarne akcije diljem Hrvatske, dovoljno govore o njoj i kao umjetnici i kao čovjeku.

Kad govorimo o nagradama, teško je uopće definirati broj. Samo na Splitskom festivalu ukupno je osvojila deset prvih nagrada žirija i publike, te na Zagrebfestu ukupno sedam pobjeda što ju čini jednom od najnagrađivanijih pjevačica ovih prostora.

Tereza – “To sam ja” 19. 2. 2018. u Lisinskom to ćemo biti svi mi s ovom velikom umjetnicom uživajući u njezinim bezvremenskim interpretacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu