Categories Događanja

“MAME&KLINCI” konferencija, na kojoj su poznate mame oduševile sudionice svojim iskrenim i emotivnim pričama

U subotu se u hotelu The Westin uz potporu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i pokroviteljstvo Grada Zagreba održala konferencija “Mame&klinci”, prva konferencija namijenjena mamama. Zato nije ni čudno što je dvorana Opera bila puna mama koje su došle poslušati zanimljive predavače i paneliste među kojima su bile mnoge poznate mame kao i stručnjaci raznih profila. Konferenciju je u ime gradonačelnika Zagreba otvorila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

U prvom panelu pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić iznijela je zanimljive činjenice o trenutačnoj situaciji što se tiče ravnopravnosti između muškaraca i žena, te se zaključilo da imamo još puno posla kako bi ovaj odnos stavili u balans.

Konferencija je dotakla mnoge zanimljive teme, poput one “Kako odgojiti samosvjesnu djevojčicu u doba Kardashians” o kojoj su, svaka iz svog kuta, pričale Martina Požgaj , Suzy Josipović Redžepagić, Ivana Šundov Hojan i Mihaela Dodić, ili panel “Fair play razvod”, u kojem su vrlo srčano i iskreno progovorile Anđa Marić i Maja Vučić i zadobile veliki pljesak oduševljenih sudionica. Tu su bile još Ana Mišić, Diana Kobas Dešković, Ivana Matić, Maja Šimleša, Ana Zibar, Vesna Krauth.

Mia Roje, magistra psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prezentirala je prvo nacionalno istraživanje o maloj djeci pred malim ekranima i uputila mame kako da njihovi klinci budu sigurniji na društvenim mrežama.

Na konferenciji su uz mame sudjelovali i dva muškarca, Bruno Šimleša i Tomislav Kuljiš, koji su u svojim radionicama govorili o odgoju djece i pomogli majkama u nedoumicama koje imaju.

“Zanimanje za konferenciju bilo je veliko i žao nam je što smo mnoge mame morali odbiti jer smo imali limitiran broj sudionica, no drago nam je što je mamama ova konferencija bila besplatna”, rekla je idejna začetnica konferencije Danijela Gašparović, koja je uz udrugu Iskra – centar za edukaciju i savjetovanje bila i organizatorica ovog zanimljivog događanja.

Cilj konferencije bio je senzibilizirati javnost o problemima majki, educirati, informirati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju, potaknuti institucije na pronalaženje najboljih rješenja kao i networking i razmjena iskustava. Sljedeća konferencija bit će dan prije Međunarodnog dana majki u svibnju sljedeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu