Categories Make-up

KUPILI STE KRIVI TEKUĆI PUDER? Evo što možete napraviti kada vam se to dogodi

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

ThinkstockPhotos-156001397

Kada kupujete šminku, najveću biste pažnju trebale posvetiti izboru odgovarajućeg tekućeg pudera. Osobama sa suhom kožom najbolje će odgovarati hidratantni tip pudera s “vlažnim”, odnosno dewy finišom, onima s masnom kožom preporučujemo tekuću podlogu s mat finišom (uz dobru hidratantnu kremu kao podlogu), dok onima s mješovitom kožom svakako savjetujemo hidratantan puder i puder u kamenu na područjima koja se brzo zasjaje.

Vjerojatno vam se dogodilo da ste jednom kupili neodgovarajuću podlogu – što napraviti u toj situaciji?

Ako ste kupili puder s dewy finišom, a to vam ne odgovara ili vaša koža brzo zasjaji, možete napraviti dvije stvari da biste spasili situaciju. Jedna je opcija da nakon nanošenja prepudrate lice puderom u kamenu. Druga je da kupite primer koji na sebi ima oznaku mat i da ga prilikom nanošenja pomiješate sa svojom podlogom.

Kupili ste puder s mat finišom, a volite dewy kožu? U svoju podlogu umiješajte hidratantnu kremu ili ulje koje je pogodno za lice (npr., ulje od marelice).

Puder vam je pretaman? Osim što ga možete sačuvati za ljeto kada je koža tamnija, pomoći će ako ga pomiješate s kremom za lice i nanesete odgovarajućim priborom. Naš je prijedlog mokra spužvica kojom možete nanijeti jako tanki sloj podloge. Ako ste kupili nepopravljivo tamnu nijansu, koristite je za konturiranje.

Puder vam je presvijetao? Ako je lagano svijetao, nakon što ga nanesete, na lice nanesite bronzer. U slučaju da je tekuća podloga vidljivo presvijetla za vaš ton kože, koristite je za posvjetljivanje lica tako što ćete je nanijeti uz duž nosa, na bradu, centar čela i jagodice (ne zaboravite je dobro izblendati).

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: Jolie.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu