Categories Fitness

ČETIRI JEDNOSTAVNE VJEŽBE i savjeti za ravniji i čvršći trbuh

Put do ravnog i čvrstog trbuha nije težak – sve što trebate učiniti jest promotriti funkcioniranje vlastitog organizma, obratiti pozornost na pravilan način prehrane, što znači jesti raznoliko i u skladu s trenutačnim zahtjevima organizma te se primjereno baviti fizičkim aktivnostima.

Uz to, tjelesna aktivnost pomoći će boljem tonusu kože i mišića, kao i popraviti raspoloženje zbog otpuštanja hormona endorfina. Jedan od takozvanih hormona stresa, kortizol, ima funkciju obrane organizma i njime naše tijelo odgovara na fizički i psihički stres. Podiže budnost i pažnju te daje osjećaj povišene energije, ali izaziva i glad, a ponekad i žudnju za namirnicama s visokim udjelima ugljikohidrata i masnoća, koje potom taloži stoga gladovanje koje organizam definira kao stres, nikako nije dobro rješenje za trajne i sigurne rezultate.

Kada je razina kortizola često povišena, dolazi do taloženja masnoća u predjelu trbuha.

Donosimo vam četiri vježbe fokusirane na trbušne mišiće. Od početka se potrudite izvoditi vježbe što pravilnije i u skladu s trenutačnim mogućnostima i nemojte zaboraviti zagrijati se i razgibati prije, te se istegnuti i opustiti nakon vježbanja.

DASKA (PLANK)
Postavite se na podlaktice i nožne prste. Vaše tijelo treba činiti ravnu liniju od glave do pete.

BOČNA DASKA (SIDE PLANK)
Postavite se na podlakticu jedne ruke tako da lakat bude smješten ispod ramena.

Podignite srednji dio tijela prema gore i balansirajte na jednoj nozi i ruci sve dok vaše tijelo ne poprimi dijagonalnu liniju.

OBRNUTI SKLEKOVI
Postavite se na dlanove i stopala te polako gurajte donji dio tijela gore i dolje savijanjem laktova.

TRBUŠNJACI
Legnite na leđa i podižite gornji dio tijela i ruke. Napnite abdominalne mišiće što jače i pazite da su vam leđna i vratna kralježnica ravne i što opuštenije. Cilj je podizati se uz pomoć trbušnih mišića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu