Categories Modne vijesti

Pogledajte novu kolekciju dizajnerice Aleksandre Dojčinović

„Neka budućnost kaže istinu i procijeni svakoga u skladu s njegovim radom i postignućima. Sadašnjost je njihova; a budućnost, za koju sam doista radio, moja je“, govorio je o svojim brojnim izumima i patentima Nikola Tesla, naš najveći znanstvenik u povijesti, po kojem ime nosi zagrebački Tehnički muzej, u kojem je dizajnerica Aleksandra Dojčinović odlučila prikazati svoju sedmu po redu samostalnu reviju.

Naslanja se ova hrabra Teslina izjava u velikoj mjeri na ono čime se i sama Aleksandra vodi posljednjih 12 godina, koliko sa svojim brendom Lei Lou djeluje na domaćoj modnoj sceni, a to je konstantno gledanje prema naprijed. Modna revija se u isto vrijeme održala na dvije lokacije, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i u prijenosu uživo na velikom kino platnu u CineStar 4DX Mall of Splitu, kao prvi takav modni događaj na ovim prostorima, a i šire. Željela je Dojčinović, prema vlastitom priznanju, na opipljiv način spojiti modu i znanost, odnosno modu i najsuvremeniju tehnologiju, ali i u praksi primijeniti ono što nam je Tesla ostavio u naslijeđe, a to se prije svega odnosi na izmjeničnu struju i Wi-Fi.

Dizajnerica je ovu reviju inače u potpunosti posvetila znanosti i znanstvenicima, ponajprije hrvatskim uglednicima svjetskog glasa, preporučavajući ih mladima kao nove i jedine ispravne uzore u vremenu instant zvijezda. Pa su joj tako podršku svojim dolaskom dali hrvatski znanstvenici sa svjetskom reputacijom – Iva Tolić, Vlatka Zoldoš, Gordan Lauc i Igor Rudan.

Lei Lou kolekcija koju je Aleksandra predstavila na pisti Tehničkog muzeja nosi naziv “resort”, no ona je ipak puno više od međusezonske proljetno-ljetne kolekcije, s komadima, a osobito se to odnosi na klasična, ali i neobično krojena odijela sa šorcem, kožu i pletene veste naglašenih rukava, kojima ćete u ormaru bez problema zagaziti i u hladnija godišnja doba. Naravno, tu su i oni, poput žarkih haljina s engleskim vezom (broderie anglaise) naglašenih ramena, senzualnih prozirnih slamnatih šešira i torbica, kožnih natikača i sandala s remenčićem u neodoljivim bojama, koji mirišu na ljetni odmor u nekom domaćem ili svjetskom mondenom ljetovalištu.

Aleksandra je svoju viziju urbane žene ubacila u brzinu više, pa ta njezina nova Lei Lou djevojka bira funkcionalnost i nosivost prije od glamura i avangarde, a u savršeno krojenim drapiranim midi i mini haljinama jednako dobro izgleda nosi li ih na visoke pete ili tenisice.

Kolekciju koja će se u prodaji u Lei Lou buticima i na webshopu naći odmah po završetku revije obilježavaju dinamičnost, funkcionalni glamur, ponešto strože linije i rezovi, asimetričnost, draperija, bogat cvjetni print, raskošan kolorit ali i, pomalo neuobičajeno za dosadašnju Aleksandrinu estetiku – sportski duh, što jedan od najdugovječnijih hrvatskih brendova odvodi u jednom sasvim novom modnom smjeru.

Foto: Aleksandra Birta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu