Categories Modne vijesti

MATIJA VUICA PREDSTAVLJA novu liniju unikatnih vjenčanica “Sacrament Royal”

Nova kolekcija nastala je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u atelieru Matije Vuice, za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju koji je dizajnericu inspirirao na poseban način.

Kampanja donosi fotografije samo dijela, do sada najveće  kolekcije vjenčanica Matije Vuice i rađena je uz razmišljanje da je svaka mladenka posebna i njena posebnost mora još vise biti naglašena vjenčanicom. Za ovo snimanje, okupljen je tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage s ciljem da se čarolija trenutka zabilježi te prenese emocija i posvećenost stvaranja do najsitnijeg detalja.

Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objekt van funkcije i usred procesa obnove,  čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta. Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našeg vremena, rezultirala je čistom i jednostavnom ljubavlju onom istom koju ugrađujem u svoje haljine ili ona kojom mladenke stupaju u brak bilo gdje na svijetu. Energiju snimanja u finalnom nam obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domaćih fotografa, kojem je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijelog projekta.

Dvanaest odabranih haljina podijeljeno je u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvom planu je fokus na svaki detalj kolekcije, na modelima koji stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela.

Couture dio kolekcije, raskošnog dizajna, s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskog vjenčanja iz snova.

Glamur kolekcija, odiše zvjezdanim sjajem Hollywoodskog štiha, prepoznatog u Matijinom radu i van granica Hrvatske. Zavodljiva putenost, u čistoći bijele boje, s raskošnim dodacima koji naglašavaju ženstvenost.

Pure linija, klasičnog stila, koji inzistira na vrhunskom odabiru materijala i izvedbi, a koketira s tradicijskim elementima vjenčane haljine, namijenjene onim mladenkama koje teže klasici i samozatajnosti svečanog trenutka.

Produkciju i kreativno vodstvo projekta potpisuje Matijin stalni suradnik, Viktor Drago. “Predstavljanje Matijinog rada, s kojim sam upoznat u svim etapama stvaranja, zaslužuje poseban tretman i predstavljanje koje traži barem toliko energije, kreativnosti  i truda, te zanata, kako bi prikazali njenu kolekciju na način koji zaslužuje i kojim se izdvaja u mnoštvu onoga što modna scena nudi. Matijinih 35 godina iskustva u radu sa ženama, mladenkama i svijesti o njihovim potrebama, a još više Matijin ženski senzibilitet te prepoznavanje svih elemenata koje osim dizajna, vjenčana haljina mora imati, kao što su mekoća materijala i ugoda nošenja haljine tijekom višesatne ceremonije, samo su dio vještina i znanja kojima se svakodnevno divim u njenom radu. Nadam se da finalni rezultat kampanje prikazuje čaroliju kojoj smo svjedočili svi sudionici snimanja.”

Make up potpisuje Petra Sever, kojoj se u realizaciji pridružila Mirta Velcic , a kosu Ivica Palinić. Kratki dokumentarni film sa snimanja kampanje i making off video potpisuje Jure Ahačić i Ratio d.o.o.

Pratite nas na Instagramu