Categories Trendovi & savjeti

OVO SU POGREŠKE koje svaka žena radi prilikom odabira kvalitetnog donjeg rublja

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Za početak, bolji izbor je rublje koje sadrži 80 posto pamuka i 20 posto elastina od onoga izrađenog od 100 pamuka. Rublje s malo elastina u sebi trajat će dulje od čistog pamuka.

1. Materijal rublja

Nemojte nositi čipkaste gaćice ispod uskih hlača, ili čipkasti grudnjak ispod uske dolčevite svijetle boje. Takvo rublje će promijeniti izgled tkanine, odnosno nazirat će se ispod odjeće jer će se ocrtavati na materijalu, a to može izgledu samo štetiti.

Umjesto toga, birajte rublje glatkih površina, po mogućnosti bez šavova, otkriva BrightSide.

2. Gaćice za oblikovanje tijela

Ako već posežete za rubljem koje će oblikovati vaše tijelo, pazite da bude odgovarajuće veličine. Mnoge žene griješe kada kupuju stezne gaćice manjeg broja nego što bi im trebale pa im se rubovi urezuju u tijelo, a to se ispod odjeće vidi i osim toga remeti cirkulaciju.

Također, stezne gaćice nikada nemojte nositi dulje od šest dana, a bilo bi dobro i ne nositi ih baš svaki dan. Također, pazite da budu glatke teksture.

3. Veličina grudnjaka

Grudnjak mora biti pravilne veličine, odnosno grudi u njemu moraju imati dovoljno mjesta. Mnoge djevojke vjeruju da će im grudi izgledati bolje i veće u manjem grudnjaku, no to je pogrešno.

Osim što neće izgledati dobro, poremetit će i cirkulaciju. Također, pogrešno je nositi i preveliki grudnjak jer će se grudi u njemu “izgubiti”.

Grudnjak prave veličine neće vas stiskati, niti će vam grudi “plivati u njemu”, a naramenice neće kliziti s ramena. Želite li da vam grudi izgledaju veće, radije nabavite push up model koji imaju dodatni sloj koji grudi čini većima.

  • Kopčajte grudnjak ispod lopatica, ne previsoko kao što mnoge žene rade.
  • Namjestite naramenice tako da između stane prst, prekratke će se urezivati u kožu, a to izgleda ružno.
  • Sagnite se i provjerite ispadaju li grudi iz košarica jer ne bi smjele.
  • Probajte prstom ispod grudi je li grudnjak dobro zategnut, da ne bi provirile.

4. Boja donjeg rublja

Ako imate svijetlu odjeću, posebno tanjih tekstura, nikako ne birajte tamno rublje jer će se vidjeti kroz odjeću. Kada nosite takvu odjeću, idealno je imati rublje u boji kože.

5. Tange

Mnoge žene vole nositi tange jer se u njima osjećaju seksi, a i ne naziru se pod odjećom. Međutim, ovaj model gaćica obično se izrađuje od sintetičkom materijala koji može iritirati osjetljivu kožu i potaknuti razvoj bakterija.

U redu je ne nositi ih ponekad, ali ne baš svaki dan. Trakica koja dolazi u međunožje pogoduje širenju bakterija, uključujući i E. Coli, iz anusa u vaginu.

6. Kombinacija gaćica i grudnjaka

Za dobar i elegantan izgled važno je nositi gaćice i grudnjak koji odgovaraju po modelu, boji i materijalu. Mnoge žene griješe kada ne obraćaju pozornost na to pa, na primjer, nose klasične pamučne gaćice bijele boje i čipkasti grudnjak crne.

Setovi donjeg rublja su dobar izbor jer ne treba puno razmišljati o kombinacijama – sve je već iskombinirano.

7. Model gaćica

Ne pristaje svaki model uz svaki oblik tijela, zato pazite da birate gaćice koje najbolje pristaju tome kakve ste građe i kakav oblik stražnjice imate.

Žene s malom guzom trebaju izbjegavati gaćice visokog struka, odnosno visoko rezane, bolji izbor su bikini modeli ili tangice. I one s tzv. visećom pozadinom morale bi paziti da ne kupuju visoko rezane modele, bolji izbor su gaćice tipa hipsterica.

Sretnice koje imaju prćastu, oblu guzu trebale bi birati gaćice na kojima nema puno materijala, poput tangica, ali odlično im stoje i ženske bokserice.

Za građu tijela u obliku pješčanog sata najbolji model su visoko rezane gaćice. Postoje i vrlo visoke gaćice predviđene za punije žene koje ujedno služe i kao steznik za struk. Možda taj model nije za svakodnevno nošenje.

Žene koje smatraju da imaju kratke noge trebale bi izbjegavati bokserice – odlično će im stajati bikini model jer u njemu noge djeluju dulje.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu