Categories Modni savjeti

Idealne vježbe dok gledate TV

 Niste otišli na trening zbog svoje omiljene serije? Ili vam se jednostavno nije dalo izaći iz kuće i napraviti par krugova u parku? Ne osjećajte krivicu – možete vježbati i pred ekranom ili na mnogo drugih načina.

Eksperti za zdrav život – nutricionista Heder Bauer i trener Bruk Marrone – osmislili su načine kako da sagorite kalorije, a da ne propustite nijednu sekundu svog omiljenog TV programa. 

1. Preskačite konopac u četiri serije po dvije minute. (111 kalorija)

2. Trčite uz i niz stepenice svoje zgrade tokom reklama. (42 kalorije)

3. Stanite ispred kauča, a onda uradite čučanj dok vam zadnjica skoro ne dodirne sjedalo. Zadržite ovaj položaj minutu, i ponovite četiri puta. (80 kalorija) 

4. Lezite i podižite noge pet minuta. (50 kalorija)

5. Kružite rukama u tri serije od jedne minute. (20 kalorija)

6. Uzmite dva utega od 1kg ili dvije konzerve, stavite ruke iza glave tako da vam laktovi budu u visini ušiju i podižite po jedan uteg ili konzervu. Uradite tri serije po minutu kako biste ojačale tricepse. (17 kalorija)

7. Sjednite na loptu za vježbanje i radite trbušnjake jednu minutu. Ponovite četiri puta. (50 kalorija)

8. Lezite ispred televizora, podignite tijelo rukama i zadržite taj položaj jednu minutu. Ponovite dva puta. (35 kalorija)

9. Lezite na kauč i namjestite se tako da su vam leđa na jastucima, a noge pod pravim kutom u odnosu na struk. Izvijte torzo prema nogama i otpustite. Nastavite ovo raditi tijekom cijelog reklamnog bloka. (30 kalorija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu