Categories Lice & Make-up

OVO JE KOZMETIČKI PREPARAT koji ne smijete nanositi svaki dan na lice jer zatvara pore i ne dozvoljava licu da diše

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGESFOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

A TEMELJ JE…? Baza ili primer vizualno ujednačava ten i skriva nepravilnosti te djeluje efektno na kameri. Nanosi se neposredno prije stavljanja tekućeg pudera.

I za masnu kožu postoje čudesne formule koje “peglaju“ lice i čine ga ujednačenim.

“Bazu ili primer birajte po tipu kože, no uvijek predlažem da žene s masnom kožom stavljaju što manje baze i u tankom sloju radi potencijalnog zatvaranja pora. Suhoj koži su namijenjene baze po povoljnijim cijenama”, ističe visažistica Ena Čavlović.

Baza je podloga u tekućem, praškastom te kremastom izdanju ili spreju koja se nanosi neposredno prije stavljanja tekućeg pudera zbog zaglađivanja kože i dugotrajnosti šminke.

“Kad klijenticama objašnjavam da je primer sličan kremi, često me pitaju o razlici između te dvije formule i stavljaju li se zajedno. No razlika između obične kreme za lice i baze je velika. Baza, osim što zaglađuje kožu, prikriva i nedostatke na koži te stvara blagi film koji djeluje efektno, naročito na fotografijama. Kreme hidratiziraju kožu, dok primeri u velikoj većini zatvaraju pore. Iskreno, ne preporučujem ih nositi svakodnevno”, ističe Čavlović.

Možete staviti i svoju kremu prije primera, ali s obzirom na to da su današnji primeri i baze već (po sastojcima) zamijenili dnevne kreme i sadrže sve potrebno za vašu kožu, nećete pogriješiti ako nanesete i samo primer, bez pudera.

Ako koristite baze s highlighterom, popularne u toplijoj sezoni, obratite pažnju na sjaj koji danju može biti pretjeran. U tom slučaju “smirite” dojam s malo pudera u prahu, naročito na T-zoni.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu