OTKRIVENE SU POSLJEDNJE riječi princeze Diane

SHARE

Vatrogasac koji je obrađivao slučaj princeze Diane dok je ležala unesrećena u pariškom tunelu rekao je kako je bio uvjeren da će princeza preživjeti nesreću. Dvadeset godina nakon tragedije narednik Xavier Gourmelon rekao je posljednje riječi Princeze od Walesa: “Bože moj, što se dogodilo?”

Tridesetšestogodišnja princeza odvedena je u bolnicu Pitie-Salpetriere u glavnom gradu Francuske, ali je proglašena mrtvom nekoliko sati kasnije 31. kolovoza 1997. Gourmelon je rekao kako je bio uvjeren da će Diana preživjeti. “Vidio sam da je imala laganu ozljedu desnog ramena, ali osim toga nije bilo ništa značajno. Uopće nije bilo krvi”, dodao je. “Da budem iskren, mislio sam da će preživjeti. Koliko znam, kad je bila u hitnoj pomoći, bila je živa i očekivao sam da će preživjeti. Ali otkrio sam da je kasnije umrla u bolnici”, rekao je.

Gourmelon je otkrio i kako dva putnika koja su bila na stražnjem dijelu automobila, točnije Diana i Dodi Al-Fayed, koji je također poginuo u nesreći, nisu bili vezani pojasom. Obitelj i prijatelji princeze rekli su da je to neuobičajeno ponašanje za nju.

U istrazi o nesreći 2008. godine, zaključeno je da su Diana i Fayed ubijeni zbog “grube nepažnje” vozača Henrija Paula koji je bio pijan, kao i zbog paparazza. Cvijeće i poruke ostavljene su izvan Dianine bivše kuće, Kensingtonske palače, obilježavajući 20. godišnjicu smrti. Princ William i princ Harry, Dianini sinovi, posjetili su priznanja i zahvalili mnoštvu.

IZVOR: DNEVNIK.HR

Pratite nas na Instagramu

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar