Categories Događanja

VIDIMO SE NA INTERLIBERU! Luka Modrić gostuje na Interliberu

U nedjelju 17. studenoga od 14:30 do 15:30 Luka Modrić če gostovati na ovogodišnjem 42. međunarodnom sajmu knjiga Interliber.

Na glavnoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma, Luka Modrić će s Krunom Lokotarom i suautorom Robertom Matteonijem razgovarati o svojoj upravo objavljenoj autobiografiji Moja igra u izdanju naklade Hermes. Nakon 20-minutnog razgovora uslijedit će potpisivanje knjige za čitatelje, koji će svoje primjerke moći prethodno kupiti na štandu Znanja.

Luka Modrić ušao je u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio ono što nitko prije njega nije – sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini – Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. Promišljen razigravač, nogometni maestro, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, Luka Modrić danas je simbol odlučnosti i ustrajnosti, a njegova životna priča inspiracija za sve generacije čitatelja.

Već od prvih vijesti o objavljivanju, autobiografija svjetskog nogometnog broja jedan nailazi na velik interes domaće i međunarodne javnosti. Tako će Moja igra, osim u hrvatskom izdanju Hermes naklade, biti objavljena u engleskom, japanskom, korejskom, francuskom, talijanskom, ruskom, nizozemskom, poljskom, češkom, slovenskom i mađarskom prijevodu. Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu, središnjem događaju svjetske književne industrije, Moja igra bila je istaknuti naslov na hrvatskom štandu, a tom su prilikom vijest o knjizi pokrili američki Publishers Weekly i britanski Bookseller. Ususret engleskom izdanju, britanska kuća Bloomsbury priprema veliku izdavačku kampanju za proljeće 2020. s Modrićevom knjigom u fokusu.

Hrvatska publika ne mora čekati proljeće i moći će u rukama držati Moju igru već danas. Čitatelje će zanimati i to što je Lukina životna priča, ispričana vlastitim riječima, popraćena s više od šezdeset dosad neobjavljenih fotografija iz privatne arhive obitelji Modrić, kao i službenim fotografijama HNS-a i Real Madrida. Predgovor su napisali Sir Alex Ferguson i Zvonimir Boban, a knjigu su preporučile nogometne zvijezde Gareth Bale, Karim Benzema, Raphaël Varane i Marcelo. Dodajmo i kako je Luka Modrić vijest o knjizi objavio na svom Twitteru i Instagramu i primio više od 300.000 likeova i komentara oduševljenih pratitelja diljem svijeta.

Luka Modrić knjigu je napisao u suradnji sa svojim dugogodišnjim prijateljem i istaknutim sportskim novinarom Robertom Matteonijem, a ona prikazuje Lukin pogled na vlastiti životni put od djetinjstva i prvih nogometnih koraka u zadarskom zaleđu do ulaska u panteon velikana kao najbolji nogometaš svijeta. Vrhunac knjige 2018. je godina, kad je kapetan srebrnih Vatrenih osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’Or. Luka Modrić time je postao jedini igrač u nogometnoj povijesti koji je u istoj godini osvojio četiri najveće nagrade za najboljeg igrača svijeta. Ove nagrade Modrić je pridodao momčadskim uspjesima hrvatske reprezentacije i Real Madrida, kluba uz koji je osvojio četiri Lige prvaka, Kup Kralja, tri UEFA-ina Superkupa te četiri naslova svjetskog klupskog prvaka i redovito je izabiran u najbolju svjetsku jedanaestoricu.

O knjizi:

Temelj svakog uspjeha, kaže Luka, jednostavan je: boriti se, ne odustajati i vjerovati u sebe. Upravo je ta borba i vjera u sebe ono što izdvaja Luku Modrića, i razlog zašto je njegova knjiga namijenjena svim generacijama čitatelja koji će u njoj pronaći uzor i nadahnuće, ali i ponovno proživjeti najljepše trenutke Svjetskog prvenstva u Rusiji koje je obilježilo živote sviju nas.

Poznat kao čovjek od malo riječi, u svojoj životnoj ispovijesti Luka po prvi put otkriva brojne nepoznate detalje iz svog djetinjstva, opisuje nogometne početke, razotkriva pozadinu svih ključnih trenutaka u Dinamu, Tottenhamu i Real Madridu, te donosi osobni pogled na vrhunac svoje karijere – dramatičan put do spektakularnog finala u Rusiji. O čemu je razmišljao u prijelomnim utakmicama, o svom odnosu s ključnim igračima i trenerima, o osjećaju koji ga stalno goni na teren, ali i najvažnijim osobnim trenutcima, ljubavi, obitelji, gubitcima, doznajemo u priči čovjeka koji je došao do vrha s namjerom da na njemu ostane.

Promišljen razigravač, nogometni maestro, kako ga mnogi nazivaju, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, Luka Modrić danas je simbol odlučnosti i ustrajnosti, a njegova životna priča inspiracija za sve koji je žele čuti. Kad ti kažu: nisi dobar, ti odšuti, primi, razradi, i vrati se na teren odlučniji i snažniji da dokažeš kako nisu bili u pravu. Ali ne zbog njih, nego zbog sebe i igre same.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu