Zavirite u novi broj časopisa “Ljepota&Zdravlje” za svibanj 2024.

Prelistavanje!

by | 30 travnja, 2024
Marijana Batinić

Novi broj časopisa Ljepota&Zdravlje je stigao i čeka vas na svim prodajnim mjestima s tiskovinama do 29. svibnja 2024.!

U ovom smo se proljetnom broju na mnogim stranicama pozabavili konceptom uživanja. Nekoliko njih tako smo posvetili lijenosti, i to na način da smo istražili kako je možemo naučiti slušati i zašto bismo zapravo trebali raditi manje, a ne više. Proučili smo i koje nam sve blagodati donosi bolje povezivanje s prirodom, a otkrili smo i da kozmetika može biti mali boost sreće, doslovno. Tu je i mini travel specijal, koji bi vas mogao motivirati na istraživanje van dobro utabanih i poznatih ruta, što je definitivno recept za injekciju energije, a nismo zaboravili ni provjerenu metodu podizanja raspoloženja, kretanje, i to u različitim varijantama. Nadamo se da će vam ovaj broj podignuti raspoloženje i nagovoriti vas da se barem malo opustite i prepustite…

Evo i djelića tema koje vas čekaju u broju za svibanj 2024.:

Marijana Batinić

#1 Marijana Batinić: “Izazovno je trajati”

Mnogima omiljena voditeljica, koju gledamo na RTL-u, zrači toplinom i iskrenošću te nam kaže kako gotovo uvijek vesela ide na set. “U trenutku kad se kamere upale, ne postoji nijedan moj problem, nijedna negativna misao, samo sadašnji trenutak”, reći će nam Marijana Batinić. Bila je takva i pred našim kamerama, na snimanju naslovnice. Opuštena i nasmiješena. I poprilično zaposlena, moramo dodati. Kako nam priča, pred njom je i radno ljeto. Čim završi škola, seli se u južne krajeve, a na snimanja putuje iz svoje ljetne oaze gdje će uživati sa svojom obitelji i napuniti baterije. S Marijanom smo razgovarali o televiziji, emocijama te balansiranju posla i privatnog života.

#2 Tko su Sephora kids?

Djevojčice mlađe od 12 godina koje u grupicama dolaze u Sephoru i pune košarice ne samo luksuznom šminkom već i kremama i serumima koji neće biti za njihovu kožu ni kad budu dvostruko starije. Uz to, često napadno traže testere, otvaraju pakiranja, neljubazne su prema prodavačicama, kad su s majkama, rade scene ako im one ne kupe ono što su poželjele… Snimke ovakvih akcija na TikToku imaju na milijune pregleda. Rijetke su djevojčice koje nisu posegnule za maminim ili tetinim ružem, eyelinerom ili sjajilom za usne, a o lakiranju noktića da ne govorimo – međutim, ovo ni slučajno nije ista priča pa zato o tome razgovaramo sa stručnjakinjama koje će nam pojasniti pozadinu ovog fenomena.

#3 Kreirajte svoj fasting plan

Popularnost fastinga ne jenjava! Pitanje je samo kako i u kojoj mjeri primjenjujete ovu dokazanu metodu restrikcije u prehrani… Zato izaberite intermittent fasting schedule prateći savjete dijetetičara i nutricionista, ali i svoj životni stil i ono što vam organizam sugerira. Jer samo u sinergiji moguće je uspjeti u ovome.

periodični post raspored

Foto: brebca/iStock / Getty Images Plus

#4 Sex: da ili ne?

Kad naiđete na tekst u kojem piše da je istraživanje, koje je provedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo da parovi iz godine u godinu imaju sve manje seksualnih odnosa te da je prosjek u 2011. bio između 65 i 75 puta godišnje, a 11 godina kasnije 57 puta, s tendencijom daljnjeg pada, zasigurno ćete se zapitati kakva je situacija kod nas. Ako ste dio redakcije Ljepote&Zdravlja, pomislit ćete – evo teme, a već sljedećeg trenutka potražiti pravog sugovornika…

#5 Green time vs. screen time

Dok hodamo, osjećamo da stres popušta, fokusiramo se na cvrkut ptica, povjetarac na našoj koži, škripu šljunkovite staze ispod nogu. Ako se potrudimo još aktivnije povezati se s tom šumom, parkom, otvorenim prostorom, bit ćemo nagrađeni još boljim kontaktom s prirodom, moći ćemo osvijestiti smjenu godišnjih doba i činjenicu da svojim postupcima utječemo na naš planet. Ali, ipak, s obzirom na to da dane provodimo uglavnom unutra, uz računalo, a večeri ispred TV-a ili knjige, ne želimo dozvoliti da vrijeme provedeno u prirodi tek tako proleti. Donosimo vam načine kako se bolje povezati s prirodom.

ljepota i zdravlje svibanj 2024

Foto: bondarillia/iStock / Getty Images Plus

Naslovnica: 

Marijana Batinić
Foto: Mare Milin
Stilistica: Ana Nikačević
Make-up: Petra Sever
Kosa: Ante Pažanin
Asistentica frizerskog stilista: Dorotea Butigan
Haljina Ganni, Garderoba Store. Narukvica Cornelia Webb, Garderoba Store. Prstenje Zara