Categories Trendovi & savjeti

GENIJALNI TRIKOVI kojima ćete najbolje očistiti vaše čizmice od brušene kože

Zaljubljene u čizmice😍

A post shared by Index Rouge (@indexrouge) on

Čizme i gležnjače od brušene kože klasik su koji ne podliježe vremenu, no prošle su godine bile apsolutni hit.
U takav par definitivno se isplati uložiti jer ćete ih nositi dok se ne unište, no kako bi vam potrajale što dulje, trebate ih znati i pravilno očistiti, a da ih pri tome ne uništite. Srećom, mi znamo pet jednostavnih trikova za čišćenje čizmi, ali i drugih komada od brušene kože s kojima rizik od nezgoda ne postoji:
Uložite u četku za brušenu kožu
Za početak, jedan logičan savjet. Naime, u gotovo svakom dućanu s cipelama možete kupiti i dodatnu opremu za obuću koja obično uključuje sprejeve, kreme i posebne četke, pa i gumenu četku koja je namijenjena upravo čišćenju brušene kože. Ako ipak trenutačno niste u prilici trošiti novac na četku, pomoći će vam i stara četkica za zube s mekšim vlaknima. U svakom slučaju, cipele četkajte samo u jednom smjeru i nikako ne upotrebljavajte vodu jer će vlaga na koži ostaviti trajne mrlje.
 
Napunite ih papirom
Prije nego što uopće krenete s čišćenjem, napunite čizme papirom kako bi zadržale svoj prirodni oblik dok ih četkate. Brušena kože obično je dosta mekana, pa će ovaj korak i uvelike olakšati čišćenje.
Mrlje uklonite gumicom
Ako vašim čizmama nije potrebno temeljito čišćenje, nego samo želite ukloniti jednu ili nekoliko mrlja koje imaju po sebi, tu vam u pomoć priskače stara školska prijateljica – gumica za brisanje. Ovisno o mrlji, primjenjujte različit pritisak, ali zapamtite i da gumicom trebate čistiti samo u jednom smjeru kako bi koža izgledala ujednačeno.
Završite ručnikom
Nakon što ste četkom uklonili prljavštinu te gumicom izbrisali sve sitne mrlje, slijedi završni potez čistim, suhim ručnikom. Njime prijeđite lagano preko cijele površine cipela, naravno, samo u jednom smjeru, a ovo je i odličan način za uklanjanje prašine s brušenih čizmica koje ste nakon duljeg vremena izvukli iz ormarića za cipele.
Kod problematičnih mrlja, koristite ocat
Ako nijedna od navedenih metoda nije upalila, onda je vašim čizmama potrebno nešto jače. Tu na scenu stupa obični bijeli ocat koji će ukloniti i najtvrdokornije mrlje. Jednostavno ga nanesite na čistu krpu ili ručnik, obrišite cipele i ostavite ih da se osuše. Nakon toga ih još jednom pobrišite četkom za brušenu kožu (ili starom četkicom za zube) i blistat će kao nove.
IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu