Categories Vaše dijete

ONEMOGUĆITE DJECI naviku gledanja televizije vikendom ujutro

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Kako to najčešće bude baš kada dođe vikend i vi si poželite malo produljiti san, vaš mališan se probudi se već u sedam ujutro. Većina roditelja tada djetetu pali televizor ili daje mobitele kako bi barem još malo odspavali.

Ali, je li to stvarno pametno? Za vrijeme gledanja crtića, vrte se svakakve reklame koje često zaokupljaju dječji mozak i protiv kojih se ništa ne može. Pa kako onda to izbjeći?

Kako biste djetetu ukazali na to da reklame imaju jedini cilj, a to je da oni koji ih gledaju potroše novac i da nije sve što je na televiziji ili mobitelu dobro, najbolje je da ga od njegove pete ili šeste godine učite što je dobro u životu te za vrijeme reklama isključite zvuk i pričate o nečem drugom.

Provodite što više vremena u igri s djetetom, jer koliko god dječji programi bili napravljeni da bi djeca učila, nikako nisu bolji od interaktivnog učenja i zato je učenje s roditeljima kroz igru puno zdravije i bolje za dijete. Zato se što više poigrajte s djetetom!

Svaki put kada se odlučite djetetu kupiti igračku, radije se predomislite i pružite mu ono najbitnije, a to je samog sebe za igru. Djeca koja djetinjstvo provedu uz puno igre s roditeljima izrastu u puno veselije i samopouzdanije osobe. Poklonite svom djetetu vrijeme, pokažite mu ljubav jer je to ono što mu najviše treba.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu