Categories Zanimljivosti

VOLITE LI SPAVATI GOLI? Evo zbog čega je to itekako preporučljivo

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

MOŽDA vam se to čini nezamislivo, no kada pročitate ovaj tekst do kraja, ideja o spavanju bez ijednog odjevnog komada mogla bi vam postati vrlo privlačna.

Kada spavate potpuno goli, vaše tijelo znatno bolje regulira toplinu, a donosi i mnoge druge dobrobiti koje bi vam mogle poboljšati život. Mnoga istraživanja potvrdila su ovu činjenicu, a mi vam donosimo glavne prednosti spavanja u “carevom novom ruhu”.

Regulacija tlaka 

Ako ste u vezi ili braku, osim očite prednosti, spavanje bez odjeće i dodirivanje s partnerom pripomoći će regulaciji krvnog tlaka zbog oksitocina koji se stvara kada se velikom površinom tijela dodirujete s drugom osobom.

Ljepša koža

Kada spavate goli, vaša koža puno bolje diše, što je održava zdravijom i ljepšom.

Bolji i čvršći san

Vaše tijelo postići će idealnu temperaturu, nižu od one koju ima kada nosite pidžamu, što će rezultirati kvalitetnijim i čvršćim snom.

Manji rizik od težih bolesti

Ljudi koji dnevno uhvate manje od 7 sati sna, boluju od raznih problema koji one koji spavaju dulje ne pogađaju ni približno često. A istraživanja su pokazala da spavanje bez odjeće može umanjiti rizik od srčanog udara i dijabetesa jer jamči čvršći san i pomaže kod nesanice.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu