Svakodnevnim konzumiranjem kokosove vode mršavite, pomlađujete se i čistite organizam

Otkrijte sve beneficije ovog čarobnog napitka

by | 27 kolovoza, 2021
kokosova voda

Nije riječ samo o napitku koji odlično ide u koktele ili voćne smoothiese, sok mladog kokosa ili kokosova voda napitak je majke prirode koji pomaže kod dehidracije, čišćenja organizma, mršavljenja, mamurluka i kod teške iscrpljenosti organizma.

Iako je u posljednje vrijeme čak i postala vrlo popularna, ne brinite se jer nije riječ o marketinškim trikovima, nego samo o otkrivanja svih čari ovog napitka. Budući da ima vrlo malo kalorija, a mnogo elektrolita rekreativni i profesionalni sportaši redovito je koriste kao zamjenu za izotoničke napitke. Mnogi nutricionisti preporučuju konzumaciju kokosove vode svaki dan, ali bez pretjerivanja jer velike količine mogu imati laksativni učinak. Također, odlična je za svojevrsni detox – ako pijete jednu čašu svakog jutra na prazan želudac tijekom sedam dana očistit ćete organizam i popraviti raspoloženje.

Beneficiji kokosove vode

Izvrstan je niskokalorični napitak koji djeluje kao pročišćivač jer na sebe veže otrove, čisti probavni sustav te potiče izlučivanje toksina iz organizma. Sadrži prirodne masnoće, sprječava rast lošeg kolesterola i ima čak četiri puta više kalija od banane koja je na vrhu ljestvica voća bogatog kalijem. Studija provedena 2006. godine otkrila je da kokosova voda smanjuje mogućnost srčanog udara. Njegovo konzumiranje preporučuje se i kod visoke temperature jer stanicama olakšava nadoknadu potrebne vode.

A ono što vam i mi možemo potvrditi je to da kokosova voda odlično djeluje na kožu. Poput suplementa ima anti-ageing učinak, revitalizira kožu i potiče gubitak suvišnih kilograma.

Foto: Jacob Ammentorp Lund via Getty Images