Influencerica Nara Smith otkrila da boluje od kronične bolesti: “Cijelo tijelo mi se upalilo”
Influencerica koja je u proteklih nekoliko godina zaludjela društvene mreže, Nara Smith, otkrila je da joj je dijagnosticiran lupus. Lupus je autoi...
Smanjenje masnoće na trbuhu često zahtijeva kombinaciju pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti i usvajanje zdravih životnih navika. Ipak, postoje namirnice s kojima možete učiniti puno toga.
Uz to, određena vrsta povrća može pridonijeti ovom procesu zahvaljujući svojim nutritivnim vrijednostima i sposobnostima podrške mršavljenju, uključujući smanjenje masnoće na trbuhu.
Povrće je hrana bogata hranjivim tvarima, antioksidansima koja zaslužuje mjesto u svakom obroku. Ako jedete puno povrća, možete smanjiti rizik od bolesti, poboljšati probavu, regulirati razinu glukoze u krvi i pomoći u zdravom mršavljenju. Osim ovih dobrobiti, neka istraživanja čak pokazuju da postoje hranjive tvari koje se nalaze u određenom povrću koje također mogu pomoći u gubitku masnog tkiva na trbuhu.
Višak trbušne masnoće može biti rezultat različitih faktora, poput genetike, dobi, sjedilačkog načina života, loše prehrane ili prekomjerne konzumacije alkohola. Isto tako, ne postoji nikakva hrana koja će čudesno riješiti vaš problem, međutim, određena hrana preporučuje se zbog specifičnih hranjivih tvari koje podržavaju taj proces.
Mi smo izdvojili čak deset vrsta povrća koji mogu pomoći u tome kako smanjiti salo na trbuhu koje vas možda već dugo muči.
Pročitajte: 5 recepata za najfinije (zdrave) američke palačinke
Bogata vlaknima, niskokalorična i ispunjena nutrijentima, brokula je odličan izbor za podršku zdravoj prehrani.
Istraživanja potvrđuju da je brokula dobro povrće za salo na trbuhu. Studija objavljena u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics pokazala je da redovita konzumacija tamnozelenog povrća (brokula, lisnato povrće poput kelja i špinata) pomaže u smanjenju visceralne masnoće osoba s prekomjernom težinom.
Niskokalorična, bogata antioksidansima i vlaknima, rajčica upravo zbog tih svojih dobrobiti može biti iznimno korisna za održavanje zdrave tjelesne težine. Izvrsna je ako se jede sama, a fantastična u raznim salatama!
Niskokaloričan i bogat vlaknima, špinat je izvrstan dodatak prehrani za podršku mršavljenju. Sadrži vlakna te pomaže u probavi i zdravlju crijeva, a također je bogat vitaminom K, koji ponekad može podržati smanjenje tjelesne težine, uključujući i visceralnu masnoću, kako tvrde stručnjaci.
Niskokalorična, bogata vlaknima, koleraba može dodati ukusnost raznim jelima i pomoći u održavanju tjelesne težine. Koleraba je vrlo niskokalorična, što je čini odličnim izborom za one koji žele održavati ili smanjivati svoju težinu. Brojne su mogućnosti kako je možete koristiti, a neke od njih su u salatama, juhama, varivima ili pečene kao prilog.
S niskom energetskom vrijednošću, celer može podržati mršavljenje, a žvakanje celera može doprinijeti sagorijevanju kalorija. Možete ga jesti kuhanog, a odličan recept za njega je i taj da ga ispečete kao pomfrit i u toj je varijanti stvarno ukusan – isprobano!
Bogata vitaminom C i vlaknima, paprika ima nisku kalorijsku vrijednost te može biti korisna u održavanju zdrave tjelesne težine. Ima malo kalorija i visok sadržaj hranjivih tvari, a također pomaže u stvaranju osjećaja sitosti nakon obroka, što može pomoći u sprječavanju prejedanja tijekom ostatka dana.
S malo kalorija, bogata vlaknima i vitaminima, tikvica je odličan izbor za uravnoteženu prehranu. Ako ih volite, znate da ih možete spremiti na mnogo različitih načina – od pečenja, kuhanja, prženja ili dodavanja u salate. Osim što su niskokalorične, tikvice sadrže i važne nutrijente poput vitamina C, vitamina A, kalija i drugih antioksidanata. Sadrže visok postotak vode što je važno za hidraciju, a uz to mogu doprinijeti osjećaju sitosti.
Vrlo hidratantan i niskokaloričan, krastavac može pomoći u osjećaju sitosti. Često se koristi u ljetnim salatama, a zbog niske doze ugljikohidrata odlična su namirnica za mršavljenje.
Bogat vlaknima i vitaminima, kelj može podržati proces smanjenja masnoće na trbuhu. Kelj je relativno niskokaloričan, što ga čini odličnim izborom za održavanje niskog energetskog unosa u cilju gubitka trbušne masnoće.
Niskokalorična i bogata vlaknima, artičoka može pridonijeti osjećaju sitosti i podržati mršavljenje.
Pročitajte: Kako napraviti sok od aloje: napitak koji ubrzava metabolizam nakon pedesete
Foto: Pexels, vaaseenaa iStock/Getty Images Plus via Getty Images