Znate li da postoje namirnice koje možete jesti za bolji orgazam i užitak?

by | 19 siječnja, 2024
namirnice za orgazam libido

Libido, tj. seksualna želja može biti podložna različitim faktorima, uključujući fizičko zdravlje, emocionalno blagostanje i hormonski balans, a hrana može imati veliki utjecaj na to.

Iako ne postoji čarobna hrana koja zajamčeno pojačava libido, određena hrana ipak može biti povezana sa seksualnim zdravljem. Postoje namirnice koje sadrže hranjive tvari koje mogu biti od koristi vašem seksualnom životu. Zdrav seksualni nagon povezan je s osjećajem fizičkog i emocionalnog zdravlja, stoga ne čudi da hrana koju jedete ima važnu ulogu u poboljšanju vašeg seksualnog života. Hranjiva prehrana može koristiti vašem seksualnom životu na mnogo načina: jača libido, poboljšava protok krvi i zdravlje srca te poboljšava svoju izdržljivost.

Hrana kao afrodizijak: najbolje namirnice za bolji orgazam i užitak

Orašasti plodovi

Umjesto slatkiša, pokušajte grickati šaku orašastih plodova i sjemenki. Indijski oraščići i bademi puni su cinka, dok mnoštvo zdravih grickalica sadrži L-arginin koji pospješuje protok krvi. Orašasti plodovi poput badema, oraha i lješnjaka sadrže omega-3 masne kiseline koje podržavaju opće srčano zdravlje.

Tu su i omega-3 masne kiseline koje poboljšavaju cirkulaciju krvi i to može pozitivno utjecati na protok krvi u genitalnom području.

Kamenice

Kamenice su još jedna namirnica koja se često povezuje s afrodizijačkim svojstvima i poboljšanjem seksualnog zadovoljstva. Kamenice su izuzetno bogate cinkom, mineralom koji ima ključnu ulogu u proizvodnji testosterona. Prema studiji iz 2018., nedostatak cinka ima negativan učinak na razinu testosterona.

Zanimljivo je da kamenice sadrže više cinka nego bilo koji drugi izvor hrane, a dobro je znati da izvori cinka koji nisu plodovi mora uključuju: govedinu, svinjetinu, zapečeni grah, sjemenke bundeve, žitarice.

Uz cink, i selen je esencijalni mineral za zdravlje te može poboljšati plodnost i seksualno zdravlje.

namirnice za orgazam libido

Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide, antioksidanse koji podržavaju zdravlje krvnih žila i poboljšavaju cirkulaciju. Istovremeno, to povećanje cirkulacije može doprinijeti povećanju protoka krvi u genitalnom području.

Tamna čokolada je poznata kao afrodizijak, pretežno zbog svoje sposobnosti poboljšanja protoka krvi. Osim toga, tamna čokolada stimulira oslobađanje endorfina i serotonina, neurotransmitera koji smanjuju stres i potiču dobro raspoloženje.

Dakle, uživanje u seksualnom iskustvu može biti olakšano ako svakodnevno pojedete samo dvije kockice tamne čokolade. Ključno je navesti da najzdravija varijanta tamne čokolade sadrži najmanje 70 posto kakaa.

namirnice za orgazam libido

Cikla

Cikla je bogata antioksidansima i vitaminima, što je zdrav dodatak svakoj prehrani. Također ima visok udio dijetalnih nitrata, što znači da može pomoći u poboljšanju vašeg seksualnog života.

Istraživanje sugerira da prehrambeni nitrati iz soka od cikle mogu pomoći u kontroli krvnog tlaka, a to može koristiti osobama sa zdravim krvnim tlakom i onima s hipertenzijom. Ti isti mehanizmi u teoriji bi također mogli pomoći u poboljšanju protoka krvi i izdržljivosti tijekom seksa, dok bi poboljšali zdravlje vašeg srca u cjelini.

Cikla može pridonijeti poboljšanju zdravlja srca jer potiče povećanje razine dušičnog oksida u tijelu. Ovaj spoj ima ključnu ulogu u opuštanju krvnih žila, što rezultira poboljšanim protokom krvi. A to donosi i dodatne prednosti kao što je poboljšanje erekcija i orgazama.

Pročitajte: Framing: masturbacija koje se žene ne mogu zasititi 

Foto: Pexels, PeopleImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images