Jane Fonda otkriva svoju tajnu dobrog seksa u starijoj dobi!

by | 7 lipnja, 2023
Jane Fonda

Tek nedavno, Jane Fonda podijelila je svoj najjednostavniji savjet za borbu protiv depresije, a sada donosi i drugu tajnu – a to je da je upravo i tjelovježba zaslužna za dobar seks!

Ova 85-godišnja glumica i klimatska aktivistkinja sve je glasnija u namjeri da potiče sve na to da budu i ostanu aktivni jer to pomaže i u borbi protiv depresije, ali i u zaštiti mentalnog zdravlja. Što se tiče tjelovježbe, kaže da je tek u svojim kasnim 30-ima i ranim 40-ima počela biti aktivna.

“Prvo, morate ostati jaki, što znači da morate raditi s otporom i održavati svoje mišiće jakima, a to štiti vaše kosti. Druga stvar je aerobna kondicija – morate održati svoje srce jakim, tako da možete hodati po stepenicama bez da ostanete bez daha”, kaže Fonda.

Prevencija ozljeda sastoji se u tome da vježbate polako kako se ne biste ozlijedili.

“Kad koristim utege, to su manje težine. Ali i dalje dižem. Imam bučice različitih boja — prekrasne ružičaste, narančaste, žute i tirkizne, što ih čini ugodnijim za uzimanje u ruke”, rekla je za The Telegraph.

Iako priznaje i sama da joj je vježbanje ponekad kao obveza, ali ona se tjera da nastavi.

U intervjuu koji je dala za Well + Good prije tri godine izjavila je kako joj vježbanje pomaže da ostane aktivna u svakodnevnom životu i da održi određenu dozu neovisnosti, ali se i osvrnula na zdravstveni problem koji je nedavno pobijedila, Hodgkinov sindrom.

A mi smo mišljenja da se svakako valja zapitati, a još bolje ugledati na ovu 85-godišnjakinju koja nam svojim postupcima može biti samo jedan veliki pozitivan primjer!

Pročitajte: Jane Fonda servirala nam je podsjetnik na važnost ženskih prijateljstava za naše zdravlje 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SELF (@selfmagazine)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Foto: Instagram, Andreas Rentz/Staff Getty Images Entertainment via Getty Images Europe