Organizacijski trik pomoću kojeg će vaš dom uvijek biti uredan

by | 2 lipnja, 2020

Christine Krkach, vlasnica tvrtke za organizaciju prostora ‘The OCD’ Christine Krkach, podijelila je nedavno jedan organizacijski savjet za koji kaže da štedi vrijeme i novac. Krkach je na blogu portala Kidspot napisala da lijepljenje etiketa i obilježavanje stvari pomaže da prostor bude uredan jer točno u svakom trenutku znate što imate, a što vam možda nedostaje.

Kad je riječ o hrani i drugim proizvodima s rokom trajanja – poput lijekova i kozmetike – Krkach predlaže naljepnice u boji, što će vam pomoći prisjetiti se da se proizvod mora potrošiti, kao i do kad ga treba upotrijebiti ili baciti.

https://www.instagram.com/p/B-6oWsAn2-8/?utm_source=ig_embed

Isto tako savjetuje i da na namirnice koje su u plastičnim ili staklenim posudama u hladnjaku lijepite drukčije naljepnice nego na druge stvari, tako da vas naljepnica podsjeti kako je to stvar s rokom – da znate kako je treba potrošiti i da ne kupujete novo dok ne potrošite stare zalihe.

https://www.instagram.com/p/BvyT05Eny47/?utm_source=ig_embed

Ona podsjeća i na to da uvijek provjerite poleđinu pakiranja; jer ponekad piše da se proizvod može koristiti samo nekoliko dana od otvaranja.

https://www.instagram.com/p/BleLZCgFq-p/?utm_source=ig_embed

“Osobno na sve stavljam naljepnice i to mi pomaže da se organiziram”, kaže Krkach i savjetuje “jednu boju naljepnica za svaku godinu”, a na nju možete napisati mjesec kad ističe rok trajanja. Tako ćete, ako npr. za 2020 koristite žutu, iduće godine kad promijenite boju znati da proizvode sa žutom oznakom treba prve potrošiti.

https://www.instagram.com/p/Bq9cl7VnayG/?utm_source=ig_embed

Isti se koncept, kako dodaje, može jednostavno primijeniti i na toaletne i higijenske potrepštine koje često dugo stoje u ormarima ili ladicama.

https://www.instagram.com/p/BJQ_VRiAo_t/?utm_source=ig_embed

Njezin je trik na Twitteru podijelio i korisnik Matt Tee (@MattTee), koji je dodao da na pakete ribe i mesa obavezno piše datum kad im ističe rok, pa prema tome odlučuje i što će taj dan kuhati.

https://www.instagram.com/p/BJ1B0VvARDI/?utm_source=ig_embed

“Tako jednostavna stvar, a toliko vremena uštedi i ne moram stalno “razbijati glavu” takvim stvarima”, napisao je netko u komentarima.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Alyson McPhee on Unsplash