Zavirite u novi broj časopisa “Ljepota&Zdravlje” za srpanj 2024.

by | 28 lipnja, 2024
Ljepota&Zdravlje za srpanj 2024.

Stigao je novi broj časopisa Ljepota&Zdravlje! Broj za srpanj 2024. čeka vas na svim prodajnim mjestima s tiskovinama do 30. srpnja 2024.

Dok se vi već polako spremate za more i godišnje odmore, mi smo vrijedno radili ne bismo li vam osigurali štivo za opuštanje na plaži. Rezultat je srpanjski broj koji vas čeka na svim prodajnim mjestima!

Od naše prekrasne zvijezde naslovnice, najpoznatije hrvatske plus-size manekenke Lucije Lugomer, pa sve do zadnje stranice časopisa, pozivamo vas na brigu o sebi – fizičku, ali i mentalnu. Također se nadamo inspirirati vas sjajnim ženama s kojima smo razgovarali u ovom broju – od ambasadorice OI-a u Parizu za Hrvatsku Matee Parlov Koštro, preko prve žene na funkciji umjetničke direktorice Ansambla LADO Zrinke Posavec, pa sve do umjetnice Ivane Mrčele te novinarke i pjesnikinje Ivane Lulić.

Istražujemo kako prakticirati nježnost prema sebi kroz body neutrality, donosimo ljetne make-up trendove, a provjerili smo i što točno podrazumijeva pregled madeža. Sa stručnjacima smo razgovarali i o zdravlju očiju, a donosimo i praktičan vodič kako izbjeći najčešće tegobe na putovanjima. U broju za srpanj zaintrigirala nas je moć konoplje u kozmetičkim proizvodima, informirali smo se o najdjelotvornijim pristupima liječenju (ali i prevenciji) u slučaju posebnog oblika cistitisa, istražili smo što kažu nove studije o usklađivanju ciklusa i načina života, a nekoliko strastvenih putnica donosi nam i svoj travel vodič. U nastavku izdvajamo teme koje vas čekaju na stranicama novog broja…

Ljepota&Zdravlje za srpanj 2024.

lucija lugomer ljepota i zdravlje

#1 Priča s naslovnice: Lucija Lugomer

Spontana, smirena, sigurna, no prije svega žena koja s ljubavlju radi na sebi, ostvaruje svoje i tuđe snove, uči, istražuje… Lucija Lugomer otkriva nam koliko ju je druga beba promijenila, kako je pronašla ravnotežu u obiteljskom i poslovnom životu, koliko joj je važno mišljenje
drugih i kad je postala veći prijatelj samoj sebi…

#2 Body neutrality

Nježnost prema sebi najviše bismo trebali pokazati ovih dana dok promatramo sva zgodna tijela na društvenim mrežama i oko nas. A kako to praktično primijeniti, objasnila nam je psihologinja.

žena s vitiligom

Foto: Diamond Dogs/iStock/Getty Images Plus

#3 Skin check

Da biste opušteno uživali u ljetu, prije bilo kakvog izlaganja suncu, potrebno je (osim nabavke SPF preparata) provjeriti i svoje madeže. Ne, nije kasno – stići ćete obaviti to prije ljetovanja. Donosimo sve što trebate znati o madežima i njihovom pregledu.

#4 Kako savladati rutinu

Sviščev dan: osjećate se kao da ste zaglavljeni na kotaču koji se okreće u istom smjeru, radite iste stvari na isti, stari način, bez ikakvih znakova napretka? Otkrivamo vam gdje je izlaz!

kamo putovati

Foto: Kristina Sinkić Radulović

#5 Travel guide iz prve ruke

Destinaciju za koju ćemo izdvojiti svoj novac i dragocjeno vrijeme ponekad je teško odabrati. Prokrčiti put kroz šumu preporuka i opcija te pritom prepoznati što je od toga iskreno, a što je možda dio kakve marketinške kampanje danas je, u vrijeme društvenih mreža, prilično teško. Priznajemo, i dalje nam najviše znači čuti od nekoga gdje je bio, što ga je oduševilo, što je jeo, je li skupo… Upravo smo zato poželjeli osloniti se na preporuke iz prve ruke te smo zamolili četiri sjajne žene i velike obožavateljice putovanja da nam slože svoju listu favorita. Naravno, maksimalno skraćenu – jer one bi sigurno imale materijala za cijeli travel časopis.

Naslovnica:
Lucija Lugomer

Fotografija: Mare Milin
Stilist: Marko Plukavec
Make-up: Simona Antonović
Frizura: Ana Perajica za salon Glamour
Lokacija: La Casita

Kupaći kostim Calzedonia. Naušnice Zara