Kako brzo i dugotrajno smanjiti masno tkivo i višak kilograma na prirodan način

Uz 6 holističkih koraka

by | 8 lipnja, 2024
Smanjite kilograme na zdrav način

Čini li se i vama da je na nekim dijelovima tijela puno teže osloboditi se masnih naslaga i celulita? Mislimo na bedra, bokove i trbuh. Iako mnoge pomodne dijete i dodaci za sagorijevanje masnoća obećavaju brze rezultate, za zdravo i dugotrajno rješenje potrebno je pozabaviti se promjenom cjelokupnog načina življenja.

Važno je odabrati holistički i zdrav način pristupa eliminaciji viška kilograma i/ili visceralne masnoće. Naravno, radi se o izbalansiranoj prehrani, umjerenoj i ciljanoj tjelesnoj aktivnosti u kombinaciji s kozmetičkim pripravcima i estetskim tretmanima. Osim što ćete izgubiti masno tkivo na održiv način, ujedno ćete i poboljšati svoje cjelokupno zdravlje.

6 prokušanih načina za smanjenje neželjenog masnog tkiva

1. Eliminirajte prerađene proizvode i rafinirane šećere

Glavni krivci viška kilograma i gomilanja masnog tkiva nisu meso, voće ili povrće već visokoprerađena hrana, pekarski proizvodi, nezdrave transmasnoće, rafinirani šećeri i aditivi.

2. Pazite što pijete

Visokokalorična gazirana pića, alkohol i drugi zaslađeni napici mogu činiti do 30 posto dnevnog unosa kalorija. Umjesto toga, pijte više vode, svježe iscijeđenih voćnih i povrtnih sokova i nezaslađenih biljnih čajeva.

superhrana

3. Jedite više “dobrih“ masnoća

Umjesto prehrane s niskim udjelom masti, usredotočite se na unos korisnih “dobrih” masnoća poput ribe, avokada, maslinovog ulja, jaja i orašastih plodova. Konzumiranje masnoće zapravo vam pomaže smršavjeti jer usporava probavu i pomaže vam da se osjećate punije nakon obroka.

4. Obogatite jelovnik proteinima i vlaknima

Prehrana s visokim udjelom kvalitetnih proteina i vlakana može vam pomoći u gubljenju masnih naslaga jer daju dugotrajan osjećaj sitosti, što smanjuje konzumiranje nezdravih međuobroka, i pomažu da zadržite mišićnu masu, dok istovremeno gubite višak kilograma.

5. Podržite zdravlje crijeva fermentiranom hranom

Zdrav crijevni mikrobiom ključna je karika u zdravom gubitku tjelesne masnoće i održavanju iste. Konzumirajte prirodno fermentirane namirnice poput kiselih krastavaca, kiselog kupusa, kefira i jogurta, a po potrebi, za naseljavanje crijeva zdravim bakterijama, uzimajte dodatak prehrani na bazi probiotika i prebiotika.

6. Odaberite omiljenu fizičku aktivnost

Uklanjanje masnih jastučića i celulita, uz promjenu načina prehrane, neophodno obuhvaća i bavljenje tjelovježbom najmanje dva puta tjedno. Umjerene aerobne vježbe, primjerice plivanje, brzo hodanje, trčanje ili ples, imaju jako dobar učinak na zdravlje organizma i ubrzavanje bazalnog metabolizma, što je neophodno u procesu smanjenja masnih naslaga i vidljivosti celulita.

Pročitajte: Pripazite na ove viralne TikTok dijete jer mogu biti jako opasne

Foto: iStock/Getty Images Plus