Zašto se maska od gline ne treba potpuno osušiti na vašem licu?

by | 4 rujna, 2020

Maske za lice mnogima predstavljaju svojevrsni odmor i vrijeme za njegu – iznutra i izvana. Bilo da se radi o skin rutini ili o mentalnoj higijeni, maske su često neizostavni dio tjedna mnogih osoba.

Mnogima je maska od gline bila prva maska koju su stavili na lice, a za nju je vrijedilo nekoliko pravila koja su svi slijedili. Namazati debeli sloj, ostaviti da se posuši i pritom se ne micati. Smijanje, osmjesi, pomicanje obrva i pričanje nisu dolazili u obzir dok se maska dobro ne osuši. No stručnjaci kažu da je sve to bilo apsolutno pogrešno. Pitate se zašto?

Poznato je da maske od gline rade detoks kože te izvlače nečistoće iz pora. Isto tako, glina se brine za višak masnoća na licu, odnosno regulaciju sebuma. No ako je predugo držite na koži, dobit ćete kontra-efekt. Glina će, skupa s nečistoćama, iz lica izvuči i vodu i prirodna ulja kože koja štite lice te tako utjecati na razinu hidratacije kože.

Koža će biti isušena i upaljena, a pogrešno i učestalo korištenje ovakve maske dovest će do preuranjenog starenja kože. Iako neki preporučuju korištenje pare kako bi masku duže držali na licu, dermatolozi kažu kako to nije dobra ideja. Paru ili vodu koristite samo kod skidanja maske s lica, a nikako da biste je duže držali na koži.

Foto:  Gustavo Fring/Pexels