Odaberite savršenu masku za lice s obzirom na vaš tip kože

by | 28 kolovoza, 2020

Maske za lice nekako su uspjele postati simbol onih dana kad se brinemo o sebi i kad vrijeme izdvajamo samo za sebe i za vlastita ugađanja.

No stavljanje maske za lice ne mora uvijek značiti da se brinete o sebi i o svojoj koži. Stavljanje pogrešne maske na lice kožu može ostaviti u puno gorem stanju nego je bila prije korištenja maske. U nastavku vam donosimo pet vrsta maski za pet tipova kože lica.

Maske od gline

Maske na bazi gline idealne su za normalnu do masnu kožu te za kožu koja je sklona aknama. Takve će maske napraviti detoks kože te izvući nečistoće iz pora. Isto tako, glina pomaže regulirati sebum te kožu čini glatkom i baršunastom.

Maske s hidrogelom

Ove su maske pogodne za normalnu do suhu kožu te za osjetljivu kožu lica. Hidrogelne maske doprinose hidrataciji te u isto vrijeme umiruju kožu.

Maske s aktivnim enzimima

Ove piling-maske duboko prodiru u pore te uklanjaju odumrle stanice kože, ostavljajući kožu sjajnom i zdravom. Ove maske nikako ne biste trebali koristiti često jer mogu isušiti kožu. Najbolje su za osobe sa začepljenim porama i hiperpigmentacijom.

Noćne maske

Kao što sam naziv kaže, noćne maske stavljaju se prije spavanja i drže se na licu cijelu noć. Kao i svi noćni tretmani kože, i noćne maske nevjerojatno su djelotvorne jer se koža tijekom noći regenerira. Ove maske hrane i njeguju kožu te imaju odličan anti-age efekt.

Sheet maske

Sheet maske vuku podrijetlo iz Južne Koreje i upravo one većini ljudi padnu na um kada netko spomene maske za lice. Najpopularnije su među maskama, a odgovaraju svim tipovima kože, ovisno o sastavu. Na tržištu ih je stvarno jako puno, a zajedničko im je to što su natopljene serumima koji se lako upijaju na kožu. Bilo da tražite hidrataciju, regulaciju sebuma ili uklanjanje mrlja s lica – pronaći ćete ono što vam odgovara u obliku sheet maske.

Foto: Anna Shvets/Pexels