Tehnika masturbacije koja će vam pomoći da bolje spavate

Jeste li čuli za "edging" tehniku masturbacije?

by | 4 svibnja, 2021
masturbacija, žena

Nema više nikakvog razloga zašto bi masturbacija morala biti tabu tema. Seksualni užitak žene i beneficije koje s tim dolaze važan su dio mentalnog i fizičkog zdravlja. Osim toga, pokazane su brojne dobrobiti prakticiranja masturbacije kod žena, kao što je smanjivanje menstrualne boli i migrene, sprječavanje vaginalnih infekcija te infekcija urinarnog trakta.

“Edging” tehnika

“Edging” je tehnika odgađanja orgazma. Prakticira se na način kada se dovedete do ruba da malo usporite i tako u krug. Seksualni stručnjaci vjeruju da ova tehnika masturbacije ima puno wellness blagodati poput poboljšanog spavanja, oslobađanja hormona za dobro raspoloženje, povećana produktivnost i pojačani libido.

Masturbacija je odličan način kako upoznati svoje tijelo i brinuti se za svoje zdravlje te zaboraviti na stres i brige.

Billie Quinlan (Ferly) kaže da je ovo najbolji senzualni način kojim ćete istražiti svoje zadovoljstvo i pobjeći iz svog uma na nekoliko minuta. Kad u tome što radite maksimalno uživate, to će vam stvoriti puno dublju vezu sa sobom što u konačnici dovodi do više zadovoljstva, boljeg razumijevanja vašeg tijela i načina opuštanja. (Pročitajte: 3 stvari koje prema stručnjacima žene trebaju znati o masturbaciji)

Kako postići “edging” tehniku masturbacije?

Ono što je najbitnije jest upoznati svoje tijelo. Ako vi sami ne znate što vam odgovara i što volite, kako će netko drugi znati? Budite romantični prema sebi – usredotočite se na vaše tijelo, um i dušu. Nemojte se žuriti i raditi nešto kad god vam se pruži prilika, nego birajte određeno vrijeme i uložite trud.

Za bolji učinak i užitak, uključite glazbu ili zapalite svijeće. Svoj um koristite za maštu i misli o tome što vas doista uzbuđuje. Nemojte uvijek ciljati na isto, raznolikost je ono u čemu je čar – to će vam održati interes. Uključite nove stvari u igru, novi položaj i pokrete.  (Pročitajte: Što je to Mindful masturbacija, zašto postaje sve popularnija i zašto je morate probati? 

FOTO: Daria Shevtsova/Pexels