Što je to Mindful masturbacija, zašto postaje sve popularnija i zašto je morate probati?

by | 31 siječnja, 2021
mindful masturbacija

Mindfulness, odnosno svjestan i prisutan način života, stekao je popriličnu popularnost u posljednjih desetak godina.

No ono što mnoge sprječava u ovakvom načinu života i mišljenja jest činjenica da velik broj ljudi nije ni svjestan mogućnosti mijenjanja načina na koji razmišljanju, žive i djeluju. Ipak, čovjekovu je svijest moguće promijeniti, kao i utjecati na misli koje nam često dolaze nepovezano i nekontrolirano. Mindfulness je, kao i gotovo sve u životu, osobni odabir i može se odnositi na sve životne radnje.

Baš kao što se usredotočite na radnju nekog filma ili knjige, tako se možete usredotočiti na šetnju prirodom, svijet oko sebe, slušanje sugovornika, ali i najobičnije radnje poput pranja suđa ili odgovaranja na poruke. Radnja u kojoj žene često nisu prisutne je seks. Iako bismo za vrijeme seksa trebali biti usredotočeni na senzacije u našim tijelima te na cijeli proces, često nam se misli gube u prljavom rublju koje treba oprati ili u nesigurnostima koje nas tjeraju na pomišljanje o tome vidi li nam se podbradak kad legnemo na leđa. (Pročitajte: 3 stvari koje prema stručnjacima žene trebaju znati o masturbaciji)

Što je to Mindful masturbacija?

Mindful masturbacija predstavlja intimnu i transformacijsku praksu, čijim izvođenjem postajemo bliži sa sobom samima. Dakle, Mindful masturbacija predstavlja svjesnu masturbaciju za vrijeme koje svjesno i duboko dišemo, usredotočujemo se na svaki dodir, na osjećaje koje ti dodiri pobuđuju u nama te na cijelo tijelo. Mindful masturbacija nije vođena ciljem, odnosno vrhuncem, nego predstavlja svjesno uživanje u procesu bez žurbe.

Ovakvu je vrstu masturbacije najpoželjnije započeti rukama, kako bi cijeli doživljaj bio potpun. Tijekom masturbiranja dozvoljeno je i poželjno uključiti igračke. Sve što trebate jest voditi se osjećajima, potpuno se osloboditi, ostaviti sram sa strane i slušati svoje tijelo i svoje želje. Dio Mindful masturbacije su i pokreti, izvijanje tijela, duboki uzdasi, smijeh, stenjanje i sve ono što poželite raditi.

No zapamtite da trebate biti dio svega što radite te s potpunom prisutnošću osjećati svaki svoj pokret i svaku senzaciju. Ovakvim načinom samozadovoljavanja postat ćete slobodniji i povezaniji s vlastitim tijelom te ćete znati što želite kada budete bili u seksualnom odnosu s drugima. Zbog svega toga, Mindful masturbacija postaje sve popularnija među ženama koje žele otkriti sebe te uživati u svome tijelu.

Foto: Taras Chernus/Unsplash