15 proizvoda koji vam trebaju za večer ultimativne brige o sebi

Sitnice koje će vam dobro doći za potpuno opuštanje

by | 14 svibnja, 2021
self-care proizvodi

Puno smo puta dosad već pisali o važnosti brige o sebi, a dobro znamo da nismo jedini. Pojam self-care jedan je od onih trendi izraza od kojih ne možemo pobjeći posljednjih godinu dana. No to nimalo ne čudi jer, s poprilično intenzivnim razdobljem iza nas, tragičnim situacijama i problemima koji su nas gledali sa svih strana te kolektivno narušenim mentalnim zdravljem, upravo je naše mentalno i fizičko zdravlje ono o čemu se trebamo brinuti kako bismo izdržali sve životne izazove.

Svi znamo i da briga o sebi za svakoga znači nešto drugo. Ona može biti kupka koju si priuštite na kraju napornog radnog dana, knjiga koju čitate prije spavanja ili uz prvu jutarnju kavu, šetnja tijekom pauze na poslu ili intenzivni trening. Ona može biti jednostavno sanjarenje na osunčanom balkonu, meditacija, uživanje u finom i zdravom zalogaju ili razgovor s dragom osobom. Kad je riječ o brizi o sebi samoj, vi ste ti koji postavljate pravila.

(Pročitajte: “5 aplikacija za brigu o sebi koje su mi doista pomogle mijenjati životne navike”)

self-care proizvodi

Koliko je briga o sebi aktualna posljednjih mjeseci pokazuju i brendovi koji su u godini pandemije u svoju ponudu uključili i proizvode koji nam u istoj mogu pomoći. Gotovo svaki brend u ovom trenutku u svojoj ponudi ima različite proizvode za njegu i brigu o sebi – od beauty potrepština pa sve do društvenih igara. Ono na što trebamo paziti jest da se briga o sebi ponovno ne pretvori u puki konzumerizam, odnosno u kupovanje zgodnih stvarčica umjesto istinskog opuštanja po našoj mjeri, te tako izgubi na svom pravom značenju. S druge pak strane, ako niste sigurni brinete li se dovoljno ili dobro o sebi, provjerite ovdje.

(Pročitajte: Psihologinja nam je objasnila koja je granica između ljubavi prema sebi i sebičnosti)

U slučaju da self-care za vas predstavlja opuštanje uz rituale njege lica i tijela te jednostavno bivanje sa sobom samom u mirnom ambijentu, pronašli smo nekoliko proizvoda koji će vam definitivno pomoći kreirati ugodnu atmosferu. U galeriji ćete pronaći sitnice kojima se možete razveseliti i koje vam mogu zatrebati u trenucima opuštanja. Naravno, briga o sebi ne podrazumijeva proizvode, no za one koji se žele počastiti s vremena na vrijeme, donosimo par ideja.

15 proizvoda za večer ultimativne brige o sebi

 

Foto Iryna Imago via Shutterstock, PR