Knjige o ženskom tijelu i hormonima koje bi morala pročitati svaka od vas

by | 5 kolovoza, 2022
žena čita knjigu

Knjige su oduvijek bile i ostat će vodič koji pruža najbolje informacije o svemu bez obzira na to kakav žanr čitali. I iako ih možemo pronaći onih raznih tematika, ima onih koje u u svakom pogledu bitnije od drugih. Takve se odnose na žensko tijelo i hormone. Jer žena zna, to je ono s čime se svakodnevno nosimo i zbog čega smo takvi kakvi jesmo.

A vjerujemo da svaka od vas ima potrebu ponekad znati više o svome tijelu, ciklusu, općenito unutarnjim osjećajima i stanjima u kojima se nalazimo. A kada to znate, tada se i lakše nosite sa svime i znate kako postupati jer se poznajete.

Popis knjiga koje donosimo u nastavku savršene su upravo za to – otkrivanje nas samih, naše ravnoteže i boljeg zdravlja.

Pročitajte: Knjige koje vam mogu biti od pomoći u teškim trenucima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alisa Vitti (@alisa.vitti)

Knjige o ženskom tijelu i hormonima

Christiane Northrup: Žensko tijelo, ženska mudrost

S pravom se može reći da je ova knjiga biblija ženskog zdravlja. Ona budi iscjeljenje, samopoštovanje i razumijevanje na najdubljim razinama te nam pomaže da se oslobodimo strahova uzrokovanih pogrešnim predodžbama. Dr. Northrup ukazuje na istinsko iscjeljenje: povezivanje tjelesnog i duhovnog, psihe i some u skladnu cjelinu. U tome nas treba voditi unutarnji glas i mudrost tijela koju medicina, nažalost, sustavno zanemaruje.

Žensko tijelo, ženska mudrost knjiga

 

Dr. Sanja Toljan: Žene u hormonskoj ravnoteži

Knjiga Žene u hormonskoj ravnoteži nastavak je knjige Čudesna moć hormona i podrobno se bavi ženskim bićem i hormonima koji vladaju njime. Pregled je to hormonske aktivnosti od puberteta do menopauze te je pogodna za svaku dob. Objašnjava koji hormoni su važni i ujedno daje rješenja kako ih prirodno balansirati. Uz obilje stvarnih priče pacijentica i iskustva dr. Toljan, knjiga donosi i relevantne znanstvene informacije. Pisana pitko, namijenjena ženama, velika pomoć kad se nađu u nedoumici i pitanju: Što je s mojim hormonima?

Prirodno liječenje policističnih jajnika. Kako se riješiti mioma bez odlaska “pod nož”. Hormoni i rak dojke. Plodnost i libido. Kad se tijelo može samo izliječiti, a kad je potrebno hormonsko balansiranje. Hormoni u službi mladolikosti.

Izdavač: Orlando Medicus

Godina izdavanja: 2018.

Žene u hormonskoj ravnoteži knjiga

 

Alisa Vitti: In The Flo

Još jedna uspješnica Alise Vitti, žene koja je posvetila svoj život tome da žene bolje upoznaju svoje tijelo. Ona govori o poštovanju 28-dnevnog ciklusa i razumijevanju ponašanja hormona te ćete u njoj pronaći puno odličnih savjeta koji će vam osigurati lagodniji život.

In The Flo knjiga

 

Nina Brochmann, Ellen Stokken Dahl: Dolje je najbolje

Nevjerojatno je puno toga što žene u 21. stoljeću ne znaju o vlastitom tijelu. Primjerice, zašto neke žene imaju bolne menstruacije? Postoji li himen? Zašto nam nije lako doživjeti orgazam? Koliko vremena imamo za donošenje odluke želimo li imati djecu? Kombinirajući medicinsku znanost s novim istraživanjima, ova knjiga pokriva sve što svaka žena treba znati o svojim spolnim organima i spolnom zdravlju općenito. Ovdje se može naučiti sve o skrivenim tajnama  klitorisa, plesu hormona koji upravlja mjesečnicom te o tome kako različite vrste kontracepcije djeluju na naše tijelo.

Otkako se pojavila u knjižarama, ova jedinstvena knjiga, prevedena na više od 30 jezika, ne prestaje intrigirati zanimljivošću i aktualnošću svoje tematike. Autorice su na potpuno nov, duhovit i zabavan način ispričale priču o ženskom tijelu i ženskoj seksualnosti, odbacujući pritom zablude i rušeći mitove.

Nakladnik: Znanje

Dolje je najbolje knjiga1

Alisa Vitti: Womancode

U svojoj knjizi WomanCode, autorica Alisa Vitti stvorila je pojam “sinkronizacija ciklusa” u kojoj govori o praksi kako žene svoje ciljeve i ponašanje sinkroniziraju s menstrualnim ciklusima. Prema njoj, žena tada usklađuje način života sa svojim hormonima. Žene u menstrualnom procesu imaju četiri faze: menstruacija, folikularna, ovulacija i luteinska. Ona  objašnjava kako stil života i prehrane utječu na naše hormone.

Knjigu možete potražiti na Amazonu.

Woman Code knjiga1

Foto: Instagram, Rowan Jordan iStock/Getty Images Plus via Getty Images