Što i kako jesti te koje dodatke prehrani uzimati kako biste imali neprobojan imunitet?

by | 26 listopada, 2020

U vrijeme velikih izazova za zdravlje i ravnotežu organizma, zanimalo nas je kako na prirodan način ojačati imunitet pomoću zdravih navika i najučinkovitijih dodataka prehrani.

Pitali smo bio&bio savjetnike, stručnjake za prirodnu strategiju očuvanja zdravlja, što i kako jesti te koje dodatke prehrani uzimati za snažan imunitet.

3 važna koraka za neprobojan imunitet

Mentalno i fizičko zdravlje neodvojiva su cjelina. Stoga je bitan cjelovit pristup zaštiti zdravlja. Prvi korak je – vrijeme za odmor i san kako bi se tijelo moglo regenerirati vlastitim snagama, kao i boravak u prirodi te fizička aktivnost.

Drugi korak – raznolika i cjelovita prehrana organskim namirnicama koje ne sadrže ostatke toksičnih pesticida i herbicida, koji itekako mogu narušiti obrambeni kapacitet organizma. Preporučuje se svakodnevni unos svježeg organskog povrća, pogotovo zelenog lisnatog i korjenastog te snažnih antivirusnih začina poput korijena đumbira, kurkume i češnjaka.

Treći vrlo važan korak jest naše “tajno oružje” i velika pomoć u obrani organizma – prirodni dodaci prehrani.

Cjelovit pristup zdravlju koji uključuje zdrave navike i zdravu prehranu nezamisliv je bez dodataka prehrani koji snažnim djelatnim tvarima omogućuju organizmu oduprijeti se uzročnicima bolesti.

U nastavku donosimo najučinkovitije prirodne dodatke prehrani iz bio&bio arsenala:

1. Arabinoksilan – najjači prirodni imunomodulator

Arabinoksilan je prirodna aktivna tvar koja se proizvodi u Japanu jedinstvenim patentiranim postupkom derivacije rižinih mekinja pomoću enzima shiitake gljiva. Dr. Tibor Hajto, poznati mađarski imunolog koji je sudjelovao u brojnim znanstvenim imunoterapijskim istraživanjima, došao je do saznanja da je upravo arabinoksilan iz BioBrana najučinkovitiji prirodni imunomodulator, i to bez nuspojava i kontraindikacija. Zaključke znanstvenih istraživanja potvrđuju i brojna pozitivna iskustva bio&bio kupaca koji baš zbog toga biraju BioBran kao najdjelotvorniju prirodnu prevenciju i terapiju.

2. Vitamin D3 u kokosovom ulju – nezaobilazan imunoprotektor

Recentna znanstvena istraživanja potvrđuju pozitivan utjecaj vitamina D3 na imunitet, kao i učinkovitost primjene u borbi protiv virusnih infekcija. Upravo je zato vitamin D3 nezaobilazan dodatak prehrani pomoću kojega možemo uspješno obraniti organizam od štetnog djelovanja patogena iz okoline. Na tržištu je trenutačno najučinkovitiji inovativan oblik vitamina D3 u praktičnom oralnom spreju u kojem je vitamin otopljen u kokosovom ulju. Način aplikacije i uljna forma omogućavaju brzu apsorpciju i izvrsnu biodostupnost. Formula je veganska te dostupna u dozi primjerenoj djeci.

3. Astragalus – snažan biljni adaptogen na prvoj crti obrane

Astragalus je moćna adaptogena biljka koja značajno povećava otpornost organizma na fizički i psihički stres, kao i na razne izazove poput izloženosti uzročnicima bolesti (virusi i neke patogene bakterije). Organska tinktura astragalusa odlična je “prva pomoć” kod prvih simptoma gripe, prehlade i kroničnog umora, ali i kao prirodna prevencija. Tinktura je praktična za korištenje jer se kapi astragalusa mogu dodati u vodu, sok ili smoothie.

Želite li saznati još savjeta za više zdravlja te naučiti dobre prirodne trikove za neprobojan imunitet, obratite se s povjerenjem bio&bio savjetnicima.

Foto: PR