Zvučna kupka – opuštajuća terapija koja tjera anksioznost i brige

by | 7 prosinca, 2020

Tragate li za drukčijim načinima opuštanja, zvučna kupka mogla bi biti pravo rješenje za okrepljenje. Evo nekoliko savjeta kako se uz pomoć zvučne kupke riješiti tjeskobe i napetosti…

Iako djeluje neobično, zvučna kupka jedinstveno je iskustvo koje našem tijelu pruža potpuno zadovoljstvo. “Kupanje” u ljekovitim zvucima gonga, zvona i tibetanskih posuda brišu osjećaj za vrijeme i prostor. Jedan tretman od 45 minuta itekako vam može pomoći da se rasteretite tjeskobe i suvišnih briga. Evo i kako…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PHYLLICIA BONANNO (@phyllicia.bonanno)

 

Zvučna kupka – Sklad sa sobom samim

Kristalne zvučne posude, oceanski bubnjevi i zvona koriste se kako bi se stvorile drukčije zvučne frekvencije, sve u cilju da se svijest uravnoteži. Ovi ritmovi su također upareni s meditacijom koja dovodi do unutrašnjeg iscjeljenja. (Pročitajte: 3-minutna vođena meditacija koja će vas učiniti mirnijima i prisutnijima)

“Ovo je jako važno jer u ovim trenucima postajete otvoreni za divne stvari, a to su sreća, radost i povezanost”, objašnjava Phyllicia Bonanno, instruktorica joge. Kako ističe, zvučna kupka pomaže nam opustiti um da bismo pristupili našem biću iz stanja refleksije, a ne reakcije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PHYLLICIA BONANNO (@phyllicia.bonanno)

 

Zvučna kupka u kombinaciji s jogom

Nakon što ste napravili zvučnu kupku, vrijeme je za 30 minuta joge s fokusom na vježbe koje uzemljuju, ali i koje vas ujedno čine snažnijima. Možete odabrati one koje vas najviše opuštaju. Na kraju meditacije pristupite i asani shavasana (“položaj mrtvaca”), koji tijelo drži u neutralnom položaju. Za izlazak iz ovog položaja, zgodno je leći na stranu uz nekoliko udaha i izdaha. (Pročitajte: Najbolji joga tutorijali koje smo pronašli online)

“Ovu praksu svatko može isprobati, i za nju vam čak i nisu potrebne vježbe joge. Dovoljno je da sjednete i zatvorite oči jer ne postoji bolji ili lošiji način prakticiranja. Zvučna kupka svima pruža povezanost i mislim da je to jako moćno”, rekla je Bonanno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PHYLLICIA BONANNO (@phyllicia.bonanno)

Savjeti instruktorice joge Bonanno

Bonanno je koristila ovu vježbu kako bi podsjetila ljude da vrijeme utroše samo na sebe. “Što god osjećali tijekom zvučne kupke, važno je da znate da joj se uvijek možete vraćati. To mjesto smirenosti, opuštenosti i sreće je u nama i s nama. Samo o vama ovisi hoćete li to i prepoznati.” (Pročitajte: 5 besplatnih online meditacija pomoću kojih ćete postići unutarnji mir)

Kratka vježba koju možete svakodnevno prakticirati

Udahnite duboko, zatvorite oči i na trenutak odagnajte anksioznost i teške misli. Ako imate svega nekoliko minuta u danu, nađite mjesto na kojem možete sjesti nakratko i ponavljati ovu vježbu. Koncentrirajte se na vlastito disanje. Jedan dugi udah odmah će učiniti da vam bude lakše.

Foto: Conscious Design / Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.