Želite biti eco-friendly i isprobati menstrualnu čašicu? Dajte priliku ovim brendovima

by | 15 prosinca, 2020

Ako želite ekološki prihvatljivu i štedljivu alternativu za jednokratne proizvode, dajte šansu jednoj od čašica koje osvajaju svijet

Menstrualna čašica, koju umetnete u rodnicu umjesto tampona ili korištenja uložaka, posljednjih je godina postala sve traženiji proizvod. Nakon malo privikavanja, ovim genijalnim stvarčicama dugoročno štedite novac (pa, sve dok menstrualni proizvodi ne postanu besplatni), a i čuvate planet – naime, ne stvaraju otpad poput onih jednokratnih – ona koja će vam odgovarati bit će vam suputnica (ili supatnica) godinama. (Pročitajte: Kako sam otkrila menstrualnu čašicu i zašto se više nikad neću vratiti na uloške)

Uz to, ne sadrže izbjeljivače niti štetne tvari te ih možete bez problema koristiti i prilikom intenzivnijeg vježbanja i plivanja. Iako vam njihova veličina vjerojatno izgleda sumnjivo (kad ih treba ”staviti” izgledaju preveliko, ali istovremeno sitno jer – pobogu, koliko ću ih često morati mijenjati?!) – ne brinite se, dovoljno ju je izvaditi samo dvaput dnevno jer je sposobna izdržati tempo do 12 sati. Ako ne znate koju odabrati a želite im dati priliku ili isprobati novu iako već jednu imate u ladici: pogledajte popis dostupnih na našem tržištu. I prije nego što se iznenadite – da, postoji ih hrpa različitih oblika, čvrstoća i veličina, kao i nas, stoga ispunite pokoji kviz koji vam je na raspolaganju na brojnim stranicama i pronađite najprikladniju!

Intimina Lily Cup

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INTIMINA (@intimina)

Zahvaljujući svom obliku koji nadopunjuje vašu anatomiju, Lily Cup od 100 % medicinskog silikona je jedina čašica koja se može valjati tanko poput tampona, i time je odlična za prva probavanja. Namijenjena je onima imaju veći cerviks ili jači protok, dok nudi potpunu udobnost tijekom cijelog razdoblja. Nevjerojatno glatki dizajn i kosi obod omogućuju vam upotrebu ove menstrualne čašice do 12 sati bez brige. Potražite je ovdje.

Lunette

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lunette Menstrual Cup (@lunettecup)

Još jedna čašica koja se često spominje u brojnim preporukama. Mekana je i glatka, dostupna je u čvršćem i nježnijem silikonu, lako se sklapa, hvata i čisti. Nešto je šira i kraća od dostupnih na tržištu i njihov model 1 je odličan za osobe koje imaju problema s mjehurom ili spušteniji cerviks. Potražite je ovdje.

OrganiCup

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OrganiCup (@organicup)

OrganiCup se sastoji 100 % prirodnog, medicinskog silikona, ultra higijenskog i antibakterijskog, bez bojila, ljepila, bez mirisa, klora i losiona, a traju do 10 godina. Toliko se kunu u to da se više nikada nećete vratiti na tampone i uloške da vam na svojoj matičnoj stranici daju čak 90 dana garancije i povrat novca. Ako vam to nije dovoljno – je li činjenica da je već dvaput proglašena proizvodom godine? Potražite je ovdje.

Ostale brendove koji u svojoj ponudi imaju menstrualne čašice možete pronaći na grazia.hr

Foto: Nataliya VaitkevichPexels, Instagram