3 menstrualna proizvoda koja su dobra za prirodu i vaš džep

by | 8 listopada, 2020

Kad je u pitanju menstruacija sve žene žele što bezbolnije, ugodnije te udobnije proći “tih dana u mjesecu”.

No uz česte promjene raspoloženja, bolove, menstrualnu gripu te grčeve – traganje za isplativijim, ekološki prihvatljivim i prirodnijim proizvodima za skupljanje menstrualne krvi uvijek dođe na posljednje mjesto. No zbog osobne higijene, zdravlja te zbog prirode, kojoj itekako treba odmor od plastike i ostalog otpada, mnoge žene razmišljaju drukčije. Tamponi i ulošci postaju stvar prošlosti, a sve se više žena okreće “zelenim” varijantama. U nastavku vam donosimo tri menstrualna proizvoda čijim ćeš korištenjem pomoći okolišu, ali i vlastitom vaginalnom zdravlju.

Menstrualne gaćice

Menstrualne gaćice izbor su svih onih žena koje vole praktično i prirodno. Riječ je običnim pamučnim gaćicama koje imaju potporu na području međunožja te visoku razinu upijanja te se, naravno, mogu koristiti ponovno nakon što ih operete. Mnoge su žene oduševljene ovim proizvodom jer je dovoljno obući gaćice i ne mariti za nezgodno mijenjanje tampona ili za neugodne posljedice koje donose klasični ulošci.

Platneni ulošci

Uz klasične higijenske uloške, u posljednjih se nekoliko godina sve više nude i platneni pamučni ulošci hrvatskih proizvođača. Sve žene koje prijeđu na platnene uloške imaju samo riječi pohvale. Ulošci dolaze u različitim veličinama i prilagođeni su potrebama žena. Izrađeni su od pamuka pa ne iritiraju kožu za razliku od klasičnih higijenskih uložaka koji u sebi sadržavaju i plastiku. Platnene uloške perete tako što ih isperete pod mlazom hladne vode, potom ih potopite u hladnu vodu s deterdžentom te ostavite preko noći. Takav uložak sutradan operete u perilici s drugim rubljem na 60 stupnjeva.

Menstrualna čašica

Menstrualna čašica omiljen je menstrualni proizvod svih onih žena koje nisu mogle živjeti bez tampona jer jednostavno ne vole vidjeti i osjetiti krv među nogama. Čašica je izrađena od medicinskog silikona koji ne izaziva iritacije ili neugodne mirise. U sebi je možete držati do dvanaest sati, a idealna je za sve žene koje su aktivne i koje su osjetljive na uloške. Uz čašicu vaša će vagina disati, a njezina je prednost to što pravilno umetnutu čašicu uopće nećete osjetiti u sebi. S obzirom na to da dolaze u različitim veličinama, mogu je koristiti baš sve žene. Čašicu ćete moći koristiti godinama te ćete tako uštedjeti novac i učinit ćete prirodi uslugu.

Foto: cottonbro/Pexels