Zabavni načini vježbanja bez odlaska u teretanu

by | 13 lipnja, 2022
treninzi kod kuće

Fizička aktivnost bez odlaska u teretanu uistinu je moguća, a mi donosimo ideje kako da na zabavan način budete aktivni, a samim time i zdraviji!

Odlazak u teretanu najpopularniji je način održavanja ili dostizanja fizičke forme, ali, na radost onih kojima teretana ne zvuči nimalo zabavno, postoji bezbroj drugih načina na koje možemo biti aktivni, a da ne budemo u nekoj dvorani ispunjenoj raznim miomirisima. Svakako, kao što nam je svima dobro poznato, fizička aktivnost je vrlo važan dio općeg psihofizičkog blagostanja. A u slučaju da niste ljubitelj odlazaka na treninge, imamo rješenje za vas.

Fizička aktivnost bez odlaska u teretanu

1. Preskakanje konopca

Ova vježba utječe na jačanje mišića srednjeg dijela tijela (trbuha i leđa), nogu, ramena i ruku. Uz to, potičemo i limfnu drenažu. Počnite s preskakanjem konopca (vijače) u tri serije pod 30 sekundi, pa povećavajte vrijeme kako budete dobivali bolju kondiciju.

2. Penjanje uz stepenice

Osim toga što sami možemo odrediti tempo, ovu fizičku aktivnost možemo raditi i kod kuće, na poslu ili tijekom šetanja. A penjanje i silaženje niz stepenice jača mišiće gluteusa, nogu, trbuha i listova.

3. Kombinirana aktivnost

Iako ovo ne zvuči osobito zabavno, možete biti kreativni i izazvati sami sebe. Na primjer, hodajte 100 metara, pa trčite 100 metara pa onda ponovno hodajte 100 metara. Osim što ćete poboljšati kardiovaskularno zdravlje, napravit ćete trening za cijelo tijelo. Ovaj trening trebao bi trajati 30 minuta.

4. Zgibovi

Ova vježba jača mišiće cijelog tijela, a ne samo ruku. Plus, potrebna vam je samo šipka. I ovom vježbom možete biti kreativni te visjeti s ispruženim nogama prema naprijed ili ih možete podizati ka trbuhu dok visite.

5. Hiking

Šetanje u prirodi, posebice na neravnom terenu, izuzetno je zahtjevno, ali i zdravo jer vam rade mišići cijelog tijela. Organizirajte hikinge s obitelji ili prijateljima i spojite ugodno s korisnim. Nekoliko ideja planinarskih staza za početnike otkrijte ovdje.

6. Hodanje s trakom

Mini rastezljive fitness trake ne stoje puno, a postoji bezbroj vježbi koje s njima možete raditi. Postavite traku na bedra i hodajte u polučučnju lijevo-desno. Za početak.

7. Biciklizam

Još jedan način kako da spojite ugodno s korisnim. Vožnja biciklom ima brojne zdravstvene beneficije za naše tijelo, a ne morate uložiti ni kune u slučaju da već imate odgovarajući bicikl.

8. Plivanje

Toplo vrijeme nas svakako asocira na plažu ili odlazak na bazen. Iskoristite ljeto i svaki dan plivajte.

9. Rolanje

Još jedna zabavna aktivnost koja će vam itekako pomoći da ostanete u formi. Više benefita rolanja možete otkriti ovdje.

Pročitajte: Što je to outdoor fitness trening i kako može utjecati na vaše tijelo?

 

Tekst: lepotaizdravlje.rs

Foto: Foto: jacoblund/iStock/Getty Images Plus